κίνημα
Κάτω τα χέρια από τους αιγιαλούς

Μπρος πίσω κάνει η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς. Από τη μία έχει την πίεση των αρπαχτικών της αγοράς που τα θέλουν όλα τώρα, από την άλλη καταλαβαίνει πόσο απομονωμένη είναι. 

\r\n
\r\n
Οι αντιστάσεις των κινημάτων παραμένουν αμείωτες. Οι κάτοικοι από τις Σκουριές Χαλκιδικής, πρωτοβουλίες ενάντια στο ξεπούλημα των αιγιαλών, οι ομάδες κατοίκων της Κρήτης που αντιστέκονται στην υδρόλυση των Χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο, πρωτοβουλίες ενάντια στα ξεπουλήματα δημόσιων χώρων όπως αυτός του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, αλλά και το Συντονιστικό Κατοίκων και Φορέων Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας ενάντια στο Ρυθμιστικό σχέδιο που προβλέπει την καταπάτηση του άλσους της Φιλαδέλφειας για να γίνει το τεράστιο γήπεδο του Μελισσανίδη -όλοι αυτοί συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή 11 Ιούλη στο Σύνταγμα για να ενώσουν τις φωνές αντίστασης και να δηλώσουν πως όλοι μαζί συνεχίζουν. Ο καθένας στην πόλη και τη γειτονιά του αλλά και όλοι μαζί ενάντια στη διάλυση του περιβάλλοντος και των κατοίκων.
\r\n
 
\r\n
Μαζί τους ήταν και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤopen που εκείνη τη μέρα γιόρταζαν τους 13 μήνες αγώνα, καλύπτοντας και μεταδίδοντας ζωντανά τη συγκέντρωση και τη συναυλία που ακολούθησε.
\r\n
Λίγο μετά τις 8 το βράδυ άρχισαν να στήνονται πανό στην πλατεία από τους φορείς και τις συλλογικότητες. Πρώτη θέση μπροστά στην εξέδρα είχαν οι ηρωικοί κάτοικοι των Σκουριών και στο πλευρό τους οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών που φώναζαν συνθήματα μαζί. 
\r\n
 
\r\n
Έμπνευση
\r\n
 
\r\n
Τρομερή έμπνευση έδωσαν μετανάστες από την Παλαιστίνη που με τις σημαίες τους ενώθηκαν με όλους φωνάζοντας “Λευτεριά στην Παλαιστίνη”.
\r\n
 
\r\n
Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Βαγγέλης Πισσίας από την πρωτοβουλία “Ένα καράβι για τη Γάζα” όπου στην ομιλία του αναφέρθηκε στις καταστροφικές συνέπειες που θα φέρει η υδρόλυση των Χημικών της Συρίας ανοιχτά της Κρήτης, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για το περιβάλλον. Τόνισε πως αν επιτραπεί αυτή τη φορά, ανοίγει ο δρόμος για να μετατραπεί η Μεσόγειος σε μόνιμο χώρο “ταφής” τοξικών αποβλήτων, γι\' αυτό το μπλοκάρισμα τώρα έχει τεράστια σημασία. Το λόγο πήρε επίσης η Δέσποινα Κουτσούμπα, εκλεγμένη περιφεριακή σύμβουλος Αττικής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που τόνισε πως χρειάζεται συνεχής συντονισμός ανάμεσα στα κινήματα για να μπορέσει η αντίσταση να έχει αποτελέσματα.
\r\n