Εκπαίδευση και νεολαία
ΠΑΔΑ: Δράση στο πλευρό της Παλαιστίνης

Την Παρασκευή 19/4 με πρωτοβουλία των φοιτητών/ριών της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο – Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη και του ΣΕΚ στις Σχολές, οργανώσαμε κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΠΑΔΑ με αφορμή τη διμερή συμφωνία Erasmus που έχει συνάψει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με το Shenkar College του Ισραήλ. Τους μήνες που προηγήθηκαν με καταλήψεις, απεργίες και διαδηλώσεις όλο το φοιτητικό κι εργατικό κίνημα δήλωσε την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό και την αντίδρασή του στη γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ. Η κινητοποίησή μας είναι σε συνέχεια αυτού το κινήματος. Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη. 

Είμαστε ένα παγκόσμιο κίνημα από το Κολούμπια μέχρι την Αθήνα και την Γάζα. Διεκδικούμε ελεύθερη Παλαιστίνη από τον Ιορδάνη μέχρι τη Μεσόγειο και καμία συνεργασία του πανεπιστημίου μας με το κράτος τρομοκράτη. Εδώ και 7 μήνες το Ισραήλ σφυροκοπά ανελέητα την μαρτυρική Γάζα. Μιλάμε για μια εξελισσόμενη γενοκτονία με πάνω από 30.000 νεκρούς. Αυτός είναι ο δολοφονικός απολογισμός των επιθέσεων του Ισραήλ.

Καμία συνεργασία με το κράτος τρομοκράτη σε κανένα επίπεδο! 

Διεκδικούμε παύση της συμφωνίας του ΠΑΔΑ με το ισραηλινό πανεπιστήμιο και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις. Προγραμματίζουμε νέα συγκέντρωση τις επόμενες ημέρες, ενώ την Τετάρτη οργανώνουμε συζήτηση με θέμα «Ιμπεριαλισμός και Μέση Ανατολή» και ομιλητές τον ιστορικό Λέανδρο Μπόλαρη από τη Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, τον καθηγητή του ΠΑΔΑ και μέλος της Παλαιστινιακής Παροικίας Αντνάν Σεχάντε και τον Σωτήρη Κάραλη, λέκτορα στη Σχολή Μηχανικών.  

Παναγιώτης Οδατζίδης,
φοιτητής ΣΜΗΧ ΠΑΔΑ