Εργατικό κίνημα
ΙΑΣΩ: Ανάκληση απόλυσης

Στην ιδιωτική κλινική ΙΑΣΩ οι εργαζόμενοι υποχρέωσαν την εργοδοσία να προχωρήσει σε ανάκληση της απόλυσης εργαζομένου με την απειλή προκήρυξης 24ωρης απεργίας. 
 
“Πραγματοποιήσαμε Γενική Συνέλευση με την συμμετοχή 400 εργαζομένων που η πρόταση μας για κινητοποιήσεις μεταφράστηκε σε 24ωρη απεργία για την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου μετά από την παρότρυνση των συναδέλφων. Η εργοδοσία πήρε πίσω την απόλυση μετά από έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο. Επόμενο βήμα είναι να οργανώσουμε την πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη”, μας δήλωσε ο Παναγιώτης Μαυροειδής πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων. Ήταν η συνέχεια σε μια σειρά κινητοποιήσεων που έχουν οργανώσει όπως η απεργία για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας να μην καταβάλλει δεδουλευμένα όπως το Δώρο Πάσχα το 2015.
 
Η απάντηση των εργαζόμενων στο ΙΑΣΩ έχει διττή σημασία. Από την μία κοντράρει τις απόψεις που υπάρχουν και μέσα στην αριστερά και σκιαγραφούν ως περιορισμένες τις αντιδράσεις και τον συνδικαλισμό στον ιδιωτικό τομέα. Από την άλλη δίνει την προοπτική για το ποια μπορεί να είναι η δύναμη που θα ακυρώσει την εφαρμογή των μνημονίων, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την απληρωσιά και τις απολύσεις.
Κώστας Πολύδωρος