Εργατικό κίνημα
ΠΕΝΕΝ: Όχι στην ιδιωτικοποίηση

Εκδήλωση της ΠΕΝΕΝ, 23/5

Εκδήλωση κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ οργάνωσε τη Δευτέρα 23 Μάη η ΠΕΝΕΝ στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου. Ο Μιχάλης Πέππας που παρακολούθησε την εκδήλωση μας μετέφερε: 
 
«Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 150 άτομα, μέλη του σωματείου της ΠΕΝΕΝ, εργαζόμενοι στο λιμάνι και κόσμος της αριστεράς. Την εκδήλωση άνοιξε με τοποθέτησή του ο Αντώνης Νταλακογεώργος, πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ που εξήγησε τι σημαίνει η πώληση του λιμανιού στην Cosco και στη συνέχεια μίλησαν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τη ΛΑΕ, ο Αντώνης Δραγανίγος από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο Αλέκος Αλαβάνος από το Σχέδιο Β’. Η κουβέντα στη συνέχεια απλώθηκε γύρω από το πώς μπορούμε να αντισταθούμε στην ιδιωτικοποίηση, με παρεμβάσεις από άλλους ομιλητές, ανάμεσά τους ο Θανάσης Διαβολάκης από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
 
Ο Τάσος Αναστασιάδης από τη μεριά του Συντονισμού ενάντια στα Μνημόνια μίλησε για την ανάγκη στήριξης των εργαζόμενων στο λιμάνι του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης που ξεκινούν επαναλαμβανόμενες 48ωρες και τη δυνατότητα να συντονιστούν κι άλλοι κλάδοι γύρω από αυτές τις κινητοποιήσεις, όπως οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες και τις μεταφορές που πάνε για συνελεύσεις και απεργίες.