Εργατικό κίνημα
ΟΣΕ: 24ωρη απεργία 14/9

Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων είναι αυτή για τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες. 

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη 14/9, οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ, όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12μεσ στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην Καρόλου. Τη συγκεκριμένη ημέρα ολοκληρώνεται η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η ΠΟΣ, έχει απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα σωματεία των ΜΜΜ για κοινή απεργιακή κινητοποίηση.

“Η 24ωρη απεργία προκηρύχτηκε για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στα ψέματα και τα αίσχη της κυβέρνησης που έλεγε ότι δεν θα πουλήσει τον σιδηρόδρομο και ειδικά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ” μας είπε ο Αντρέας, εργαζόμενος στον ΟΣΕ. “Πριν δυο χρόνια ο Τσίπρας επισκεπτόταν τα γραφεία του ΟΣΕ στην Καρόλου κι έλεγε ότι βαστάτε τον αγώνα σας κι εμείς σαν κυβέρνηση δεν θα το πουλήσουμε. Σήμερα πουλάει τον σιδηρόδρομο και μάλιστα έναντι πινακίου φακής. Απεργούμε λοιπόν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση αλλά κι ενάντια στη γενικότερη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης που δεν έχει καμία σχέση με αυτά που κάποτε εξήγγειλε ως 'πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης'. Κάνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους των ΜΜΜ να συντονιστούμε αγωνιστικά, γιατί θεωρούμε ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι η απαρχή. Όλα τα ΜΜΜ και οι ΔΕΚΟ θα έχουν την ίδια μεταχείριση το επόμενο διάστημα. Το είδαμε κι από αυτούς που συνόδευαν τον Μακρόν στην επίσκεψή του. Ο αγώνας είναι κοινός”.

• Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της Αθήνας εξήγγειλαν στάση εργασίας την Τετάρτη 13/9 από τις 11πμ μέχρι τις 5μμ, υπερασπιζόμενοι το δημόσιο χαρακτήρα της ΕΘΕΛ και διεκδικώντας προσλήψεις και χρηματοδότηση. Οι εργαζόμενοι του ΗΣΑΠ πραγματοποίησαν στάση εργασίας το βράδυ της Τρίτης και θα το επαναλάβουν το μεσημέρι (12μεσ – 3μμ) της Παρασκευής.