Εργατικό κίνημα
Εργαζόμενοι ΕΚΠΑ: Στάση εργασίας

Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στην επόμενη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ, αποφάσισε ο σύλλογος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) του Πανεπιστημίου Αθηνας.
 
Όπως λένε οι εργαζόμενοι, η διοίκηση του ΕΚΠΑ προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις που έχουν δημιουργηθεί με τη διαθεσιμότητα 400 διοικητικών υπαλλήλων, βάζοντας διδακτικό προσωπικό να υποκαταστήσει τα καθήκοντα των διαθέσιμων. 
 
“Επί Φορτσάκη αποφασίσανε παρανόμως να γίνουμε εργαζόμενοι λάστιχο” δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη η Ιωάννα Λούβρου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου ΕΔΙΠ. “Αυτό το πράγμα πρέπει να ανακληθεί. Είμαστε διδακτικό προσωπικό. Δεν έχουν δικαίωμα να μας βάζουν να καλύπτουμε εμείς τις ελλείψεις που έχουν δημιουργηθεί. Αντίθετα διεκδικούμε να επιστρέψουν οι διαθέσιμοι και να γίνουν κι άλλες προσλήψεις. Οι εύκολες λύσεις στις πλάτες μας δεν θα περάσουν. Δώσαμε μια μεγάλη απεργιακή μάχη για τρισήμιση μήνες και πρέπει επιτέλους να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες για επιστροφή των συναδέλφων. Λέμε όχι στο να υποκαταστήσουμε τα καθήκοντά τους και σαν αλληλεγγύη στους διοικητικούς και ενάντια στην ίδια την υποβάθμιση του πανεπιστημίου”. 
 
Όπως ανακοίνωσε, στην κινητοποίηση θα συμμετέχει και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ.