Αντιρατσιστικό κίνημα
Kίνημα ΛΟΑΤ: “Δεν περιμένουμε”

«Δεν περιμένουμε άλλο! Εδώ και τώρα ομόφυλο σύμφωνο και γάμος, και πλήρης αναγνώριση της ταυτότητας φύλου» απαιτεί σε ανακοίνωσή της η Ομάδα Sylvia Rivera για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride.  Όπως αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα στην ανακοίνωση: «κύκλοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης διατείνονται πως, όταν θεσπιστεί το ομόφυλο σύμφωνο συμβίωσης, δε θα συμπεριλαμβάνονται ασφαλιστικά και φορολογικά δικαιώματα, γιατί θα επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός και θα θεωρηθεί... μονομερής ενέργεια από τους «θεσμούς» (κάτι σαν gayxit δηλαδή)…” 
 
“Η σημερινή κυβέρνηση έχει ως βασικό κορμό της τον ΣΥΡΙΖΑ, που μόλις πριν 16 μήνες είχε καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου για ένα διευρυμένο σύμφωνο συμβίωσης που θα συμπεριλάμβανε περισσότερα δικαιώματα από το τωρινό σύμφωνο και θα ίσχυε βέβαια και για τα ομόφυλα ζευγάρια… 
 
Οι 100 πρώτες μέρες της κυβέρνησης κοντεύουν να τελειώσουν. Και όχι μόνο δεν ψηφίστηκε το παραμικρό ΛΟΑΤ δικαίωμα, αλλά σημειώθηκαν παλινωδίες ακόμη και στο κρίσιμο (συμβολικά και ουσιαστικά) θέμα της κατάργησης της απάνθρωπης υγειονομικής διάταξης 39Α (με αυτή τη διάταξη το 2012 οργανώθηκε από το Υπ. Υγείας και την αστυνομία ένα πρωτοφανές κυνήγι γυναικών χρηστριών ναρκωτικών ουσιών, τρανς και θυμάτων trafficking, θετικών στον ιό HIV). 
 
Πολιτική Βούληση
 
Αν υπάρχει στ’ αλήθεια η πολιτική βούληση, απαιτούνται άμεσες κινήσεις των αρμόδιων υπουργείων για όλα τα ζητήματα που θέτει το κίνημα των ομοφυλόφιλων και των τρανς. Ιδιαίτερα για τα τρανς άτομα είναι κυριολεκτικά επείγουσα η ανάγκη για την πλήρη αναγνώριση της ταυτότητας φύλου χωρίς ιατρικούς όρους και προϋποθέσεις… Αλλά και τα ομόφυλα ζευγάρια της χώρας δυσκολεύονται στην καθημερινή τους ζωή, επειδή η κοινή ζωή τους δεν αναγνωρίζεται από το κράτος (ζητήματα περιουσιακά, περίθαλψης στα νοσοκομεία, αναγνώρισης των παιδιών τους κλπ). Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει γνώση των ζητημάτων αυτών, επομένως απομένει η κατάθεση νόμων για τη θέσπιση ομόφυλου γάμου και συμφώνου συμβίωσης με πλήρη και ίσα δικαιώματα, όπως ακριβώς γράφει και η συνεδριακή απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ...”
 
• Διήμερο εκδηλώσεων οργανώνεται ενόψει του 1ου LGBTQI+ Pride Κρήτης στις 16 και 17 Απρίλη στο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός στην Αθήνα. Στις 16 Απρίλη στις 8μμ θα γίνει παρουσίαση του ΛΟΑΤ κινήματος της Κρήτης και την Παρασκευή 17 Απριλίου, στις 23:30, πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης του1ου LGBTQI+ Pride Κρήτης (Φεστιβάλ Ορατότητας και Διεκδικήσεων για την Απελευθέρωση.