Αντιρατσιστικό κίνημα
15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ - Συλλαλητήριο στα σύνορα Αυστρίας-Γερμανίας

Το κοινό κάλεσμα για τη διαδήλωση στα γερμανοαυστριακά σύνορα στις 15 Σεπτέμβρη.

Ο ρατσισμός είναι το κεντρικό στοιχείο των σημερινών πολιτικών εξελίξεων που στρώνουν το έδαφος για την άνοδο της άκρας δεξιάς, συμπεριλαμβανομένων αυθεντικών φασιστικών κομμάτων. Η πάλη ενάντια στο ρατσισμό πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο ολόκληρης της αριστεράς. Όλες οι δυνάμεις μας πρέπει να συγκεντρωθούν σε αυτή.
Η νέα αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού του συντηρητικού ÖVP και του φασιστικού FPÖ έχει ωθήσει τον πόλεμο εναντίον των μουσουλμάνων, των μεταναστών και των προσφύγων στην Ευρώπη σε ένα πρωτοφανές επίπεδο. Επιδίωξαν να οικοδομήσουν άξονες με τα χειρότερα κτήνη στην Ευρώπη, έναν «άξονα από το Βερολίνο στη Ρώμη», παραπέμποντας ευθέως στις δυνάμεις του Άξονα στην πορεία προς τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτζ (ΟVP) και ο αντιπρόεδρος Χέινζ-Κρίστιαν Στράσε (FP) έσφιξαν τα χέρια του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, της φασιστικής Λέγκας του Βορρά, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη δολοφονία εκατοντάδων προσφύγων στη Μεσόγειο. Ο Κουρτζ και ο Στράσε είναι επίσης οι καλύτεροι φίλοι με τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ από το αδελφικό κόμμα CSU της Άγκελα Μέρκελ. Ο Ζεεχόφερ επανέφερε τους ελέγχους στα σύνορα με την Αυστρία και δημιουργεί νέους στρατόπεδα συγκέντρωσης κοντά με τα αυστριακά σύνορα που ονομάζονται «κέντρα στάθμευσης».
Η Αυστρία βρίσκεται στο επίκεντρο ιδιαίτερα αφού ανέλαβε την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ για αυτό το εξάμηνο. Το σύνθημα που χρησιμοποιεί είναι «Μια Ευρώπη που προστατεύει». Η προτεραιότητα είναι ο ρατσισμός κατά των προσφύγων. Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για τους πρόσφυγες τον Ιούνιο χαρακτηρίστηκε από υποτίθεται μετριοπαθείς πολιτικούς όπως η Άνγκελα Μέρκελ που υποκλίνονται στην άκρα δεξιά. Η μαζική στροφή προς τα δεξιά στην πολιτική έχει ήδη οδηγήσει σε μια τεράστια αύξηση των θανάτων στη Μεσόγειο. Από τότε που ο Ματέο Σαλβίνι ανέλαβε καθήκοντα τον Ιούνιο, εμποδίζει τα πλοία των ΜΚΟ να διασώζουν ανθρώπους στη θάλασσα. Το ποσοστό των θανάτων αυξήθηκε, είναι τώρα οκτώ φορές υψηλότερο από ό,τι τον Ιούνιο του 2015, αν και υπάρχει μόλις το ένα τέταρτο των αφίξεων.
Διαδηλώσεις
Η αντιρατσιστική μας κίνηση «Πλατφόρμα για μια ανθρώπινη πολιτική ασύλου» θα διαδηλώσει ενάντια στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στις 13 Σεπτέμβρη στη Βιέννη και θα φωνάξει ότι οι δολοφόνοι της Μεσογείου και της Αφρικής δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ. Δύο ημέρες μετά, στις 15 Σεπτέμβρη, ρίχνουμε τα τείχη της «Ευρώπης-Φρούριο» στα γερμανο-αυστριακά σύνορα στο Πασάου. Μαζί με τους ακτιβιστές των οργανώσεων «Royal Bavarian Antifa», «Σύνδεσμος Διωχθέντων του ναζιστικού καθεστώτος / Ομοσπονδία Αντιφασιστών», «Αντισταθείτε στον Ρατσισμό» και τοπικές αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές ομάδες διοργανώνουμε δύο πορείες από τις δύο πλευρές των συνόρων και συναντιόμαστε στο Πασάου για μια κοινή διαδήλωση. Θα διαμαρτυρηθούμε για τα κέντρα στάθμευσης, θα πούμε όχι στις απελάσεις και τα σύνορα, όχι σε άλλους θανάτους στη Μεσόγειο και σε όλες τις διαδρομές διαφυγής από την Αφρική και αλλού.
Δεν μπορούμε πλέον να καθυστερούμε. Χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά να οικοδομήσουμε τη διεθνή αλληλεγγύη σε πρακτικό επίπεδο.

Ντέιβιντ Άλμπριχτ, Πλατφόρμα για μια Ανθρώπινη Πολιτική Ασύλου, Αυστρία