Αντιρατσιστικό κίνημα
Ανω Πατήσια: Παρέμβση αλληλεγγύης στην οδό Χαλκίδος

Εξόρμηση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που στεγάζονται στο παράρτημα του πρώην Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων στην οδό Χαλκίδος, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Αυγούστου το απόγευμα με τη συμμετοχή αλληλέγγυων, κατοίκων και προσφύγων στην ευρύτερη περιοχή του νοσοκομείου στα Άνω Πατήσια.
 
«Γεια σας! Είμαι το κτίριο στην οδό Χαλκίδος, ένα καταφύγιο για περίπου 200 πρόσφυγες από τη Συρία που κατάφεραν να δραπετεύσουν από τον πόλεμο αφήνοντας πίσω τους δουλειές, οικογένειες, φίλους. Tα τελευταία χρόνια ήμουν ένα εγκαταλειμένο κτίριο, αλλά σήμερα φιλοξενώ 40 οικογένειες με 24 παιδιά που παίζουν καθημερινά στο πεζοδρόμιο μπροστά μου. Τώρα έχουν πρόσβαση σε νερό, φαγητό, ηλεκτρικό, καινούργιους φίλους και μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους όταν πέφτουν για να κοιμηθούν» ανέφερε ανάμεσα σε άλλα η ανακοίνωση που μοιράστηκε σε σπίτια, μαγαζιά, το σταθμό του ΗΣΑΠ. 
 
«Ευχαριστούμε για όλα όσα έχετε κάνει ήδη για εμάς και θα τα ξαναπούμε σύντομα! Το email μας για όσους θέλουν να επικοινωνήσουν είναι chalkidoshouse@gmail.com ή βρείτε μας στο Facebook: «Chalkidos 4th Solidarity Housing»