Εργατικό κίνημα
Συνέλευση λιμενεργατών του ΟΛΠ

Στην υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης για τα επόμενα δύο χρόνια αναγκάστηκε τελικά να προχωρήσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ. Την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη έκλεινε την ύλη της συνεχίζονταν η Γενική Συνέλευση της Ενωσης Λιμενεργατών για να εγκρίνει ή να απορρίψει τη ΣΣΕ. 
 
Η ισχύουσα ΣΣΕ λήγει στις 8 Ιουλίου (με μετενέργεια), με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ να βρίσκονται στον «αέρα» ενόψει της επερχόμενης ιδιωτικοποίησης, καθώς ο νέος αγοραστής θα μπορούσε να έχει έτσι απαλλαγεί από οποιαδήποτε δέσμευση που αφορά τις εργασιακές σχέσεις.  
 
Η υπογραφή της ΣΣΕ πρόκειται για μία πρώτη υποχώρηση κάτω από την πίεση των αντιδράσεων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ που έχουν ξεσπάσει τόσο από τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ όσο και από όλους τους εργαζόμενους και την κοινωνία του Πειραιά. 
 
Τις προηγούμενες μέρες είχε βγει στη δημοσιότητα ότι το ΤΑΙΠΕΔ, προφανώς με εντολή της κυβέρνησης, είχε δώσει εντολή στη Διοίκηση του ΟΛΠ να μην υπογράψει ΣΣΕ. Οι εργαζόμενοι στο Λιμάνι απείλησαν με στάση εργασίας και συγκέντρωση στη συνέλευση μετόχων ΟΛΠ στις 13/6. Αρχικά η Διοίκηση του ΟΛΠ αναγκάστηκε να αλλάξει ημέρα και χώρο διεξαγωγής της Συνέλευσης μεταφέροντάς την σε ξενοδοχείο στην Αθήνα και δύο μέρες μετά να δεχτεί να υπογράψει τη ΣΣΕ.
 
Αυτή η εξέλιξη δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ και σε όλο τον Πειραιά έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν τα σχέδια ξεπουλήματος και να διεκδικήσουν λιμάνι 100% δημόσιο κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.