Γράμματα και σχόλια
Έφυγε ο Θανάσης Κορακάκης

Εκατοντάδες κόσμος βρέθηκε στην πολιτική κηδεία του Θανάση Κορακάκη στο νεκροταφείο Καισαριανής την Τετάρτη 24 Ιουνίου. Ο Θανάσης Κορακάκης πού έφυγε χτυπημένος από τον καρκίνο ήταν “αγωνιστής της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού”, όπως τόνισε από το μικρόφωνο της σεμνής αλλά συγκινητικής τελετής ο Μάκης Καβουριάρης. 
 
Για ώρες τιμητική φρουρά γύρω από το φέρετρό του στέκονταν συντρόφισσες και σύντροφοί του από την Καισαριανή. “Όσοι είχαμε την τιμή να τον γνωρίσουμε θα τον θυμόμαστε για την πραότητα και ακεραιότητα του χαρακτήρα του, για τη ζεστή του φωνή, για το ειλικρινές του βλέμμα”, τόνισε ένας άλλος σύντροφός του θυμίζοντας τα χρόνια της φυλακής που έκαναν μαζί στην περίοδο της χούντας.
 
Ο Θανάσης Κορακάκης γέννημα θρέμμα της Καισαριανής είχε ασχοληθεί με την λαϊκή ιστορία της γειτονιάς του αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ενώ ήταν συγγραφέας των βιβλίων “Καισαριανιώτες Συγγραφείς”, “Εμφύλια παιδομαζώματα”, “Φυτώρια Αυτοδίδακτων. Φυλακές και Εξορίες. Το παράδειγμα της Καισαριανής”, “Αυτοοργάνωση - Ένα κλωνάρι που πάει ν' ανθίσει: 1917-2001”. Ανακοίνωση με συλλυπητήρια προς την οικογένειά του εξέδωσε και το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου τιμώντας τη μνήμη του αγωνιστή της αριστεράς.