Εργατικό κίνημα
Απεργία στη Euromedica

Το δημοτικό σχήμα “Φυσάει Κόντρα” στήριξε τους απεργούς

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 24ωρη απεργία στα κεντρικά εργαστήρια της Euromedica στην Αγία Παρασκευή, την Τετάρτη 24 Ιουνίου, παρόλη την προσπάθεια της εργοδοσίας να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό.
 
Στην απεργιακή φρουρά που εξασφάλισε την επιτυχία της απεργίας και οργάνωσε το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας συμμετείχαν το ΣΕΚ και το δημοτικό σχήμα Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή. Η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Υγειονομικών (ΑΣΚΥ) σε ανακοίνωση που μοίρασε τόνισε την σημασία της κλιμάκωσης της απεργίας και τις πολιτικές εξελίξεις της περιόδου.
 
Δυστυχώς η απεργία δεν εξελίχθηκε σε τριήμερη, όπως αρχικά είχαν αποφασίσει οι εργαζόμενοι κάτω από τις πιέσεις και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας. Την δεύτερη ημέρα η διοίκηση κατάφερε να σπάσει την απεργία λόγω και οργανωτικών αδυναμιών υποχρεώνοντας τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στις θέσεις τους.
 
Την επόμενη ημέρα στην συνάντηση του σωματείου Ιδιωτική υγείας Αθήνας με την Διοίκηση της Euromedica, η στάση της εργοδοσίας ήταν αδιάλλακτη εμμένοντας στην στάση πληρωμών που έχει επιβάλει στους εργαζόμενους και στην ροή της μισθοδοσίας ανάλογα με τις διαθέσεις της. Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, μία μέρα μετά από τη παράσταση στα γραφεία της Διοίκησης, έστειλε προσωπικό εξώδικο σε εργαζόμενο της κλινικής «ΑΘΗΝΑΙΟΝ» και μέλος της Διοίκησης του κλαδικού σωματείου, με το οποίο απειλεί να καταφύγει σε αστικά και ποινικά δικαστήρια, γιατί μοιράζει ανακοινώσεις και εμποδίζει τη λειτουργία της κλινικής. 
 
Οι εκβιασμοί, οι απειλές και η στάση πληρωμών που ενορχηστρώνονται από την Ε.Ε., το ΔΝΤ και τα ντόπια αφεντικά μπορεί να λάβει τέλος επιβάλλοντας τον εργατικό έλεγχο από τα ιδιωτικά διαγνωστικά και τις κλινικές έως τα μεγάλα νοσοκομεία και τις τράπεζες.
Kώστας Πολύδωρος