Εργατικό κίνημα
ΔΑΦΝΙ: Έγκλημα στο βωμό του xρέους

Τρεις νεκροί και τρεις σοβαρά τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο-Δαφνί την Παρασκευή 4/9. 
 
Αρκετά ΜΜΕ έτρεξαν να ρίξουν την ευθύνη σε έναν «εξαιρετικά επικίνδυνο» ασθενή που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο προκαταλαμβάνοντας την ΕΔΕ που έχει διαταχτεί και τα επίσημα πορίσματα. Αντίθετα όπως αναφέρει σε κείμενο της η Εφημερίδα των Συντακτών, «το κυρίαρχο σενάριο για τα αίτια της πυρκαγιάς είναι βραχυκύκλωμα μηχανήματος σε αποθήκη στην οποία ήταν στοιβαγμένα και στρώματα». Η αιτία όμως των θανάτων είναι η έλλειψη προσωπικού που υπάρχει στο νοσοκομείο καθώς το νοσοκομείο λειτουργεί κάτω από τα όρια ασφάλειας. 
 
Το Συντονιστικό των Νοσοκομείων σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει: «Το περιστατικό στο ΨΝΑ ΔΑΦΝΙ έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων για το που έχουν οδηγήσει οι πολιτικές των μνημονίων,με τις βαθιές περικοπές και τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία.
 
Κάτω από αυτές τις άθλιες συνθήκες ήτανε ζήτημα χρόνου να θρηνήσουμε νεκρούς. Ανάλογα περιστατικά, λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά έχουν συμβεί και σε άλλα νοσοκομεία στο παρελθόν και είναι σίγουρο ότι θα έχουμε κλιμακούμενα αντίστοιχα τραγικά επεισόδια το επόμενο διάστημα.
 
Ελλείψεις
 
Τα πάντα θυσιάζονται στο βωμό της αποπληρωμής του χρέους και της δημοσιονομικής πειθαρχίας, οι ζωές μας, οι δουλειές, οι συντάξεις και μισθοί μας,οι δομές πρόνοιας υγείας και οι νοσηλευόμενοι των ψυχιατρικών νοσοκομείων.
 
Τα συνδικάτα στην Υγεία καταγγέλλανε και προειδοποιούσανε εδώ και πολύ καιρό για τις δραματικές ελλείψεις νοσηλευτικού, παραϊατρικού και ιατρικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία. Αλλά και για το που έχουν οδηγήσει οι βαθιές περικοπές και η υποχρηματοδότηση. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν δώσει μάχες, ενάντια στην υποβάθμιση και στην προοπτική να μπουν λουκέτα στα ψυχιατρικά νοσοκομεία.
 
Υπουργοί και λοιποί ανευθυνοϋπεύθυνοι ακολούθησαν την πεπατημένη, εξέφρασαν την θλίψη τους και προχώρησαν σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Μπορούν να ψάξουν τους ενόχους και τα αίτια της τραγωδίας σε όλους τους μνημονιακούς υπουργούς που με κυνισμό πετσόκοψαν την χρηματοδότηση και το αναγκαίο προσωπικό για την αναγκαία και ασφαλή λειτουργία των νοσοκομείων.
 
Φτάνει πια η κοροϊδία, για να σταματήσουμε να έχουμε νεκρούς χρειάζονται λεφτά και μαζικές προσλήψεις».