Εργατικό κίνημα
OAΣΘ: Συμπαράσταση μέχρι τη νίκη

Συγκέντρωση εργαζόμενων του ΟΑΣΘ στις 23 Σεπτέμβρη.

Απτόητοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους – με επίσχεση διαρκείας - οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, διεκδικώντας το αυτονόητο: Να πληρώνονται για τη δουλειά τους.
 
Ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια οργανώνει εκδήλωση συμπαράστασης την Τετάρτη 28/9, στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
 
Οι απεργοί την περασμένη βδομάδα ήρθαν αντιμέτωποι με την απειλή της επιστράτευσης, μιας προσπάθειας στην οποία πρωτοστατεί ο δήμαρχος Μπουτάρης. Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης όμως απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η διοίκηση για να κηρυχθεί η επίσχεση παράνομη και καταχρηστική, δίνοντας νέα ώθηση στον αγώνα των εργαζομένων. 
 
Η Ιωάννα Κατλαμούση, από την Εργατική Αλληλεγγύη στη Θεσσαλονίκη μεταφέρει: 
“Τη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στη γενική τους συνέλευση τη Παρασκευή 23/9. Οι εργαζόμενοι απέρριψαν την πρόταση του προέδρου του συνδικάτου τους να κυκλοφορήσουν 70 λεωφορεία στη πόλη, στων οποίων το ταμπλό θα αναγράφεται “Απλήρωτοι εργαζόμενοι δουλεύουν για τη πόλη τους”. Μετά τη λήξη της γενικής συνέλευσης οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας με πρώτη στάση τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η πορεία συνεχίστηκε προς το δημαρχείο Θεσσαλονίκης και κατέληξε στα γραφεία του Οργανισμού. Περίπου 2000 εργαζόμενοι έδωσαν δυναμικό παρόν. Aπό τη μεριά μας μοιράσαμε προκηρύξεις του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια για αλληλεγγύη και στήριξη του αγώνα των εργαζομένων. Μαζική ήταν και η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από τα γραφεία του οργανισμού, τη Δευτέρα 26/9
 
Την Τετάρτη 28/9 καλούμε σε εκδήλωση με σύνθημα 'Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ – Δημόσιες συγκοινωνίες – Κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση'. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και εργαζόμενοι από τον ΟΛΘ και την ΕΥΑΘ, ώστε να γίνει η σύνδεση και με τα υπόλοιπα κομμάτια που δίνουν μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις”.
 
Στην προκήρυξη του Συντονισμού αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Ο αγώνας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ είναι δίκαιος και πρέπει να στηριχθεί από όλους τους εργαζόμενους για να νικήσει. Είναι ίδιος με τον αγώνα που δίνουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, ενάντια στην απλήρωτη εργασία. Από τους εργαζόμενους του Μαρινόπουλου που παλεύουν για να κρατήσουν τις δουλειές τους, μέχρι τους εργαζόμενους σε κάθε μικρή και μεγάλη επιχείρηση που τα αφεντικά προσπαθούν να βγάλουν τα κέρδη τους από την απλήρωτη εργασία των εργατών. 
 
Είναι ο ίδιος αγώνας με αυτόν που δίνουν οι εργαζόμενοι  του ΟΛΘ ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και με τους αγώνες των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, όπου με κύρια αιχμή την αντίσταση στις ιδιωτικοποιήσεις, πραγματοποίησαν μέσα στον Ιούλιο, μεγάλες συνελεύσεις, στάσεις εργασίας, 24ωρες απεργίες και προσπάθειες συντονισμού.
 
Ψεύτικη προπαγάνδα
Η περίπτωση του ΟΑΣΘ δείχνει το πόσο ψεύτικη είναι η προπαγάνδα για τις προβληματικές δημόσιες συγκοινωνίες που θα σωθούν αν μπουν μέσα οι ιδιώτες..
 
Ο ΟΑΣΘ είναι ιδιωτικός και το δημόσιο είναι υποχρεωμένο να τον χρηματοδοτεί. Για δεκαετίες η διοίκηση του ΟΑΣΘ έπαιρνε τις παχυλές κρατικές επιδοτήσεις χωρίς αυτό να σημάνει καμία βελτίωση ούτε στο μεταφορικό έργο, ούτε ανανέωση στον στόλο των λεωφορείων. Αντίθετα αύξησαν το εισιτήριο, έκοψαν δρομολόγια, δεν παρέχεται δωρεάν μετακίνηση σε ανέργους και σαν αποκορύφωμα, αφήνουν τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ απλήρωτους. Αυτοί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης που χρησιμοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες είναι που την πληρώνουν τελικά…
 
Ο μόνος δρόμος είναι η συνέχιση των κινητοποιήσεων στον ΟΑΣΘ, το άπλωμα και ο συντονισμός με άλλους κλάδους που παλεύουν όπως ο ΟΛΘ ενάντια στο ξεπούλημα του λιμανιού και η ΕΥΑΘ ενάντια στο ξεπούλημα του νερού. 
 
Δίπλα στο αίτημα να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, πρέπει να μπει και το αίτημα για δημόσιες συγκοινωνίες στην Θεσσαλονίκη με κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ χωρίς αποζημίωση για τους ιδιώτες, που κάνουν κομπίνες πάνω στις πλάτες των εργαζομένων. Έτσι μπορούν  να βρεθούν τα χρήματα για να πληρώνονται οι εργαζόμενοι, να γίνουν προσλήψεις και να υπάρχει φτηνή και ποιοτική μετακίνηση για τον κόσμο της Θεσσαλονίκης. Έτσι μπορεί να έρθει η νίκη τόσο ενάντια στην απληρωσιά και τις περικοπές όσο κι ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις”.