Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
15-16 Οκτώβρη στην Αθήνα: Ενωμένοι ενάντια στον ρατσισμό και τους φασίστες

Διαδήλωση στο Καλαί το Σάββατο 1η Οκτώβρη

Στις 15 και 16 Οκτώβρη αντιπροσωπείες αντιρατσιστικών αντιφασιστικών κινήσεων από δέκα χώρες της Ευρώπης θα βρεθούν στην Αθήνα, ύστερα από πρόσκληση της ΚΕΕΡΦΑ, για να συμμετάσχουν στη Διεθνή Συνάντηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού. Μαζί τους θα βρεθούν ανάλογες αντιπροσωπείες από όλη την Ελλάδα που συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη στο πλευρό των προσφύγων ενάντια στα κλειστά σύνορα και τη Συμφωνία ΕΕ Τουρκίας, διεκδικώντας το δικαίωμα στο άσυλο, τη στέγη, την Υγεία και την Παιδεία για όλους τους πρόσφυγες. 

Σε μια περίοδο που η δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής φτάνει σε κρίσιμο σημείο και τα τάγματα εφόδου επιχειρούν να επανεμφανιστούν στη Χίο, τη Λέσβο και το Ρέθυμνο, η πάλη για την υπεράσπιση των προσφύγων πάει χέρι χέρι με τη μάχη για να μην αφήσουμε την ακροδεξιά να σηκώσει κεφάλι μετατρέποντας του πρόσφυγες και τους μετανάστες στους αποδιοπομπαίους τράγους της κρίσης. 

Το περασμένο Σάββατο στη Γαλλία, η αστυνομία  αντιμετώπισε με δακρυγόνα και αντλίες νερού διαδηλωτές, πρόσφυγες, μετανάστες και αλληλέγγυους, έξω από τη «ζούγκλα» του Καλαί, όπου χιλιάδες ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες περιμένοντας να ανοίξουν τα σύνορα για να περάσουν στην Βρετανία. Η αστυνομία σταμάτησε εκατοντάδες διαδηλωτές που ξεκίνησαν από το Παρίσι με 4 λεωφορεία, στα διόδια που βρίσκονταν σε απόσταση 48 χιλιομέτρων από το λιμάνι του Καλαί. Η διαδήλωση είχε απαγορευτεί από την κυβέρνηση. Ο Ολάντ είχε δεσμευτεί για το κλείσιμό του μέχρι το τέλος του χρόνου. 

Στο Λονδίνο

Οι μάχες ενάντια στο κλείσιμο των συνόρων και την πολιτική του ρατσισμού συνεχίζονται και από την άλλη πλευρά των συνόρων, τη Βρετανία. Το Σάββατο 8 Οκτώβρη στο Λονδίνο, η κίνηση Stand up to racism διοργανώνει διεθνή συνάντηση ενάντια στην κυβέρνηση της Τερέζα Μέι που μετά το Brexit, παίζει μαζί με τις κυβερνήσεις της ΕΕ το χαρτί του ρατσισμού ενώ η επέμβαση στην Συρία δείχνει το πιο φρικιαστικό της πρόσωπο. Σε αυτή τη διεθνή συνάντηση, τα συνδικάτα της Βρετανίας δίνουν το παρόν, όπως και ο επανεκλεγμένος πρόεδρος των Εργατικών Τζέρεμυ Κόρμπιν που δηλώνει την στήριξη του στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων.  Η ΚΕΕΡΦΑ έχει προσκληθεί και θα πάρει μέρος. 

Στην Ελλάδα οι μάχες ενάντια στο κλείσιμο των συνόρων, τα στρατόπεδα φυλακές, τα βασανιστήρια στα αστυνομικά τμήματα και τις απελάσεις των προσφύγων συνεχίζονται. Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής το Σάββατο 24/9 η Άνγκελα Μέρκελ επέπληξε την Ελλάδα για τους χειρισμούς στο θέμα του προσφυγικού, ζητώντας «να τα πάει καλύτερα» στην απέλαση προσφύγων, που απέτυχαν να πάρουν άσυλο. 

Η Διεθνής Συνάντηση και η Πανελλαδική Συνέλευση είναι ευκαιρία για το συντονισμό και το δυνάμωμα του κινήματος ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. 

Έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή αγωνιστές και αγωνίστριες των κινήσεων αλληλεγγύης, πρόσφυγες, συλλογικότητες του αντιφασιστικού κινήματος, κοινότητες μεταναστών, σωματεία εργαζομένων, κινήσεις καλλιτεχνών, πρωτοβουλίες του κινήματος LGTBQΙ+, κινήσεις αναπήρων, Ρομά καθώς και η πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

 
 

ΓΑΛΛΙΑ

 

Το καλοκαίρι στη Γαλλία είχαμε μια ρατσιστική καμπάνια μεγάλης έντασης. Με τη στήριξη της κυβέρνησης Βαλς, δήμαρχοι απαγόρευσαν στις γυναίκες να φοράνε μπουρκίνι, στοχεύοντας έτσι άμεσα τις μουσουλμάνες. Στην πραγματικότητα αυτή η επίθεση συνδέεται με την ένταση της καταστολής και της πολεμοκάπηλης πολιτικής της κυβέρνησης. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μονιμοποιείται. Οι κάτοικοι των λαϊκών γειτονιών ζουν μια μόνιμη αστυνομική παρουσία με συχνές επιθέσεις. Τον περασμένο Ιούλη, σκοτώθηκε ο Αντάμα Τραορέ από την αστυνομία. Κόσμος άρχισε να κινητοποιείται ενάντια στην ατιμωρησία της αστυνομίας. 

Παράλληλα ο Ολάντ ενισχύει την γαλλική στρατιωτική παρουσία στη Συρία και στην Αφρική. Η ένταση των συγκρούσεων αυξάνει και τον αριθμό των προσφύγων. Αυτοί οι μετανάστες κυνηγιούνται από την αστυνομία. Στο Παρίσι οι σκηνές τους καταστρέφονται από την αστυνομία, γίνονται προσαγωγές προσφύγων και αλληλέγγυων. 

Το Σάββατο 1η Οκτώβρη η διαδήλωση συμπαράστασης στους μετανάστες στη «ζούγκλα» του Καλαί απαγορεύτηκε, η αστυνομία σταμάτησε τα πούλμαν πριν φτάσουν το Καλαί, και αποκλείστηκε το στρατόπεδο των προσφύγων για να μην πάνε στη διαδήλωση. Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να διαλύσει το στρατόπεδο, απαγορεύονται όλες οι διαδηλώσεις που έχουν σαν αίτημα το άνοιγμα των συνόρων, ενώ η μόνη λύση για τους κατοίκους της «ζούγκλας» του Καλαί είναι να περάσουν στη Βρετανία. Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, το φασιστικό κόμμα της Λεπέν αποκτάει σημαντική επιρροή μέσα στον πληθυσμό, κυρίως σε περιοχές χτυπημένες από την κρίση και την ανεργία. Έχει έτσι μεγάλες πιθανότητες να είναι μπροστά στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών τον ερχόμενο Απρίλη. 

Απέναντι σε αυτό, το κίνημα ενάντια στο νόμο για τα εργασιακά ανέδειξε πλαίσια αντίστασης, αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, ενάντια στην αστυνομική βία, δράσεις ενάντια στο Εθνικό Μέτωπο και φασιστικά γκρουπούσκουλα στο Παρίσι και στη Λυών. Χρειάζεται όμως να συνδεθούν, να συντονιστούν και να μεγαλώσουν ώστε να το κίνημα να μπορεί να απαντήσει.

Πιέρ Στάινερ


 
 

ΕΛΒΕΤΙΑ

 

Μετά το περσινό κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, που στην Ελβετία μεταφράστηκε σε κινητοποιήσεις στους δρόμους, σε καταλήψεις κτιρίων για τη στέγαση των προσφύγων αλλά και σε μια καμπάνια με το όνομα «Κ’ εγώ κρυβω έναν πρόσφυγα », η ελβετική κυβέρνηση περνά στην αντεπίθεση με προσαγωγές και έρευνες στα σπίτια των αλληλέγγυων και με επαναπροωθήσεις ανθρώπων που δεν δικαιούνται να κάνουν αίτηση ασύλου. 

Εδώ και ένα μήνα χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα Ιταλο-Ελβετικά σύνορα με απόφαση της ελβετικής κυβέρνησης. Πέρα όμως απο την επίθεση στους πρόσφυγες η ρατσιστική συγκυβένηση κέντρου-δεξιάς- ακροδεξιάς εντείνει και την ισλαμοφοβική καμπάνια προωθώντας ένα δημοψήφισμα για την απαγόρευση της μπούρκας σε εθνικό επίπεδο καθώς και της μαντήλας στα σχολεία σε κάποια καντόνια. 

Όλες αυτές οι επιθέσεις στοχεύουν τους περίπου 400.000 μουσουλμάνους κάτοικους, παλιούς και νέους όμως δεν περιορίζονται σε αυτούς. Μια νέα φορολογική μεταρύθμιση που προωθείται χειροτερεύει ακόμα περισσότερο την ήδη άδικη φορολόγηση σχεδόν όλων των μεταναστών, που δεν έχουν σχεδόν κανένα δικαίωμα έκπτωσης κάποιων εξόδων απο την δήλωση τους και χαρίζει εκατομμύρια στις πολυεθνικές που εγκαθίστανται στη χώρα. Στη Λωζάνη η τοπική κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα να απαγορεύσει την επετεία, βάζοντας έτσι στο στόχαστρο και την ήδη περιθωριοποιημένη κοινότητα των Ρομά. 

Απέναντι σε αυτή την επίθεση το αντιρατσιστικό κίνημα δεν έχει μεiνει μουδιασμένο. Παρά την μεγάλη αδυναμία της οργανωμένης αριστεράς να αρθρώσει λόγο απέναντι στον ιδεολογικό οχετό και στις επιθέσεις, χιλιάδες άνθρωποι και δεκάδες συλλογικότητες οργανώνουν την αντίσταση σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο. Το περασμένο Σάββατο, μέσα απο έναν πανελβετικό συντονισμό οργανώθηκε στη Λωζάνη μια διαδήλωση ενάντια στο ρατσισμό και τις συνθήκες του Δουβλίνου. 3500 χιλιάδες άτομα πλημμύρισαν το κέντρο της Λωζάνης φωνάζοντας «Οχι τους πρόσφυγες οχι τους μετανάστες, την Σομαρούγκα (υπουργός δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης) πρέπει να απελάσουμε» και  «Μετανάστες και Ελβετοί, Ενωμένοι Νικητές» και κράτησαν γεμάτο το κέντρο μέχρι τη νύχτα με συναυλίες και ομιλίες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαδήλωση στην πόλη εδώ και πολλά χρόνια. Την επόμενη, δεκάδες ακτιβιστές απ’ ολη τη χώρα συγκεντρώθηκαν, σε ένα απο τα καταφύγια προσφύγων της πόλης,  για να συζητήσουν πώς οργανώνουμε τη συνέχεια. 

Ενα πρώτο βήμα που αποφασίστηκε ήταν η συμμετοχή μας στη διεθνή συνάντηση της ΚΕΕΡΦΑ στην Αθήνα, ώστε να ανταλλάξουμε εμπειρίες απο τους αγώνες μας αλλά και να οργανώσουμε το αντιρατσιστικό κίνημα διεθνώς. Για το κίνημα στην Ελβετία που τώρα προσπαθεί να χτίσει έναν πανεθνικό συντονισμό, οι εμπειρίες των συντρόφων απο χώρες που έχουν ήδη κάνει αυτά τα βήματα έχουν τεράστια σημασία. 

Δημήτρης Δασκαλάκης 

 
 

Οι μετανάστες

 

Σύσκεψη Πακιστανών, Αφγανών και  Iρανών μεταναστών έγινε το Σάββατο 1η Οκτώβρη στον Πειραιά στα πλαίσια της οργάνωσης της Διεθνούς Συνάντησης κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 15-16 Οκτώβρη. Την εισήγηση έκανε η Νίκη Αργύρη. 

Συγκινητικές ήταν οι τοποθετήσεις που ακολούθησαν από τους μετανάστες που πήραν το λόγο. Ρωτούσαν πως θα μπορέσουν να δουν τα παιδιά τους και τις γυναίκες τους που είναι εγκλωβισμένες σε άλλες χώρες της ΕΕ αλλά δεν μπορούν να ταξιδέψουν. Πρόσφυγες που ζούσαν στο Ελαιώνα, είχαν κομμένα χέρια και ζητούσαν βοήθεια, ενώ κάλεσαν την ΚΕΕΡΦΑ να επισκεφτεί το στρατόπεδο. 

Όλοι μίλησαν με ενθουσιασμό για τη συγκέντρωση την ημέρα της επετείου της δολοφονίας Φύσσα στο Κερατσίνι στις 17/9 και δήλωσαν συμμέτοχη στο διήμερο. 

Μετέφρασαν την προκήρυξη στα ουρντού και στα φαρσί και έβαλαν ένα μεγάλο πρόγραμμα εξορμήσεων στα τζαμιά και πόρτα πόρτα στις γειτονιές των μεταναστών για να έχουν μεγάλη συμμέτοχη στο διήμερο!

Μιχάλης Πέππας, Πειραιάς


 
 

ΠΟΕΣΥ

 

Η Πανελληνία Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εκφράζει την απόλυτη στήριξή της στους συναδέλφους της Λέσβου και της Χίου, που το τελευταίο διάστημα λόγω της κάλυψης στο προσφυγικό ζήτημα, δέχονται απειλές και προπηλακισμούς από ακροδεξιά – ρατσιστικά στοιχεία, θέμα για το οποίο έχει ήδη υπάρξει ενημέρωση των Εισαγγελικών Αρχών. 

Η μέχρι σήμερα ατιμωρησία των στοιχείων αυτών τα έχει αποθρασύνει, με αποτέλεσμα να δημιουργούν συνεχώς περιστατικά, όπως αυτά που πρόσφατα σημειώθηκαν με προκλήσεις μελών της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο όπου διεξάγεται η σχετική δίκη, αλλά και τραμπουκισμούς σε βάρος δημοκρατικών πολιτών σε άλλα σημεία της χώρας (Ρέθυμνο, κλπ).

Η ΠΟΕΣΥ καλεί κάθε συνάδελφο να καταγγείλει όσα τέτοια περιστατικά αντιληφθεί και να συνεχίσει να δίνει τη μάχη της ενημέρωσης, που σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εμποδίσουν τραμπουκισμοί και απειλές.

Επίσης η ΠΟΕΣΥ καλωσορίζει και χαιρετίζει τις ξένες αντιπροσωπείες αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών κινήσεων που θα επισκεφτούν στις 15 και 16 Οκτωβρίου τη χώρα μας στα πλαίσια διεθνούς διημέρου της ΚΕΕΡΦΑ.

Τέλος, η Ομοσπονδία των δημοσιογράφων χαιρετίζει τις φωνές της λογικής που υψώνουν γονείς και μαθητές σε αρκετά σχολεία της χώρας που δηλώνουν την ευαρέσκειά τους στο να φοιτήσουν μαζί με τα ελληνόπουλα και τα προσφυγόπουλα.

Η Ελλάδα υπήρξε χώρα που είδε στο παρελθόν τα παιδιά της να γίνονται πρόσφυγες και χρέος των δημοσιογράφων είναι τόσο να διασώζουν την ιστορική μνήμη και να μην αφήνουν έδαφος στην αναβίωση ακραίων ξενόφοβων αντιλήψεων και πρακτικών.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

 
 

Ρατσισμός Α.Ε.

 

Δύο σημαντικές διαπιστώσεις αναφορικά με το μεταναστευτικό. Πρώτη, η μετανάστευση δεν είναι πρόβλημα. Είναι κοινωνικό φαινόμενο και μάλιστα διαχρονικό και οικουμενικό. Δεύτερη, στην εποχή της πιο σκληρής επίθεσης του νεοφιλελευθερισμού είναι απόλυτα λογικό να μπει και η μετανάστευση στην γκιλοτίνα του κερδοσκοπικού και της εκμετάλλευσης.

Η εκμετάλλευση του μεταναστευτικού, όπως τη βιώνουμε τουλάχιστον στην περιοχή μας έχει δύο πλευρές. Την κατ'επίφαση νόμιμη και φυσικά τη μαύρη και την παράνομη. Αναφορικά με τη δεύτερη αρκεί να πούμε πως η δράση των διακινητών ξεκινά μέσα από τις ίδιες τις χώρες – αφετηρίες μέχρι και τις χώρες τελικού προορισμού. Το “ταξίδι” από τη Συρία στη Γερμανία το 2015 είχε κόστος περίπου 3.000 το “κεφάλι”. Μετά τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας η τιμή έχει ανέβει περίπου στις 10.000. Πάντα φυσικά με την σκοτεινή ανοχή των αρχών πολλών χωρών.

Η υιοθέτηση της πολιτικής των κλειστών συνόρων και των φρακτών το μόνο ουσιαστικό αποτέλεσμα που έχει επιφέρει, όπου κι αν εφαρμόστηκε ήταν απλά να αυξήσει τη δυσκολία της μετάβασης και φυσικά το αντίτιμο στους διακινητές.

Η άλλη πλευρά της εκμετάλλευσης του μεταναστευτικού ζητήματος έχει να κάνει με τη δράση των κρατών, των πολυεθνικών και τον τοπικών συμφερόντων. Το ζήσαμε και το ζούμε στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τα τελευταία δύο χρόνια. Ένα τεράστιο γαϊτανάκι έχει στηθεί από κράτη Διεθνείς Οργανισμούς, μικρές και μεγάλες ΜΚΟ, πολυεθνικές, εργολάβους, προμηθευτές. Ένα γαϊτανάκι στις πλάτες των εργαζομένων και των μεταναστών (πολλοί φέρουν και τις δύο ιδιότητες ταυτόχρονα) και γύρω φυσικά από δισεκατομμύρια ευρώ ή δολάρια. Προσθέστε σε αυτά τα δισεκατομμύρια που θα πάρει η Τουρκία στο πλαίσιο της γνωστής Συμφωνίας του Μαρτίου.

Για να κρατήσει όμως την ευστάθειά του ένα τέτοιο μαύρο παρα-σύστημα πολλών και αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων χρειάζεται ένα βασικό συστατικό: το φόβο. Το φόβο που πρέπει να έχουν οι ίδιοι οι μετανάστες και το φόβο που πρέπει να διακατέχει τις κοινωνίες που τους δέχονται.

Οι μισαλλόδοξες και οι ρατσιστικές κραυγές λειτουργούν για τα δύο παραπάνω παραστρατήματα σαν τη σαβούρα στο αμπάρι, που κρατάει το σαπιοκάραβο σταθερό στην πλεύση του. Και η σαβούρα βουλιάζει πάντα μαζί με το πλοίο. Καλή αντάμωση στις 15 Οκτώβρη.  

Ηλίας Μαραβάς, δημοσιογράφος ΕΡΤ Αγαίου

 


http://www.sekonline.gr/images/general/AFISA-KEERFA-15-16-4c.jpg


Διεθνής Συνάντηση κατά του ρατσισμού 
και του φασισμού και Πανελλαδική Συνέλευση

Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ, στο Ρούφ
(Πειραιώς και Π. Ράλλη) Αθήνα

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/10
Προσέλευση 2μμ-3μμ
ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ
•3μμ-5.30μμ. 
Οι πρόσφυγες πολιορκούν τη ρατσιστική Ευρώπη-φρούριο. Είναι όλοι καλοδεχούμενοι!
•6.30μμ-8.30μμ 
Η ισλαμοφοβία-το νέο πρόσωπο του ρατσισμού
ΚΥΡΙΑΚΗ 16/10
•11πμ-2.00μμ
Η καμπάνια για τη δίκη-καταδίκη της Χρυσής Αυγής και η πάλη ενάντια στο φασισμό στην Ευρώπη
•2.00μμ-3μμ
Αποφάσεις, πρόγραμμα δράσης
 
 
Συμμετοχή έχουν δηλώσει εκπρόσωποι κινημάτων από δέκα χώρες:
• Γουέιμαν Μπένετ, Βρετανία, Unite Against Fascism, Stand Up To Racism • Νταβίντ Άλμπριτς, Αυστρία, Πλατφόρμα ενάντια στο ρατσισμό Βιέννης • Ναταλί Ντρέιμπους, Γερμανία, Ξεσηκωθείτε ενάντια στο Ρατσισμό • Στηβ Σεντάρ, Καταλωνία, Ενωμένοι ενάντια στο Φασισμό • Πιέρ Στάινερ, Γαλλία, κινητοποίηση κατά της ισλαμοφοβίας • Δημήτρης Δασκαλάκης, Ελβετία • Κυριάκος Κοίλιαρης, Κύπρος • Αττίλα Ντιρίμ, Τουρκία • Λένε Γιούνκερ, Δανία Πόλεις χωρίς ρατσισμό, • Σαίντα Ντεράζι, Στοπ στην ισλαμοφοβία, Ολλανδία.
 
Από την Ελλάδα: •Τσιάκαλος Γιώργος, πανεπιστημιακός •Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος •Προκόπης Παπαστράτης, πανεπιστημιακός •Λατσούδη Εφη, Βραβείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ •Καμπαγιάννης Θανάσης, Πολιτική αγωγή στη δίκη της ΧΑ •Ζώτος Δημήτρης, Πολιτική αγωγή •Παπαδάκης Κώστας, Πολιτική αγωγή •Κώστας Μανταίος, πρόεδρος ΣΦΕΑ •Μακρυνός Γιώργος, δημοτικός σύμβουλος Μετανάστευσης Δήμου Κορυδαλλού •Μπασκάκης Γιάννης, δημοσιογράφος •Λυσικάτου Ζανέτα, Γενικό Συμβούλιο ΟΕΝΓΕ •Αγγελίδης Δημήτρης, δημοσιογράφος •Ελευθερία Κουμάντου, Golden Dawn Watch •Κασιμάτης Γαβριήλ, αντιπρόεδρος EUROMEI, Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εργαζόμενων στα ΜΜΕ και τον Πολιτισμό, Γενικός Γραμματέας ΠΟΣΠΕΡΤ •Θωίδου Κατερίνα, δημοτική σύμβουλος Νίκαιας •Ηλίας Μαραβάς, ΕΡΑ Αιγαίου •Μαρία Περδικούρη, πρόεδρος ΕΛΜΕ Λέσβου •Μάνια Παπαδημητρίου, ηθοποιός •Βασίλης Κουκαλάνι, σκηνοθέτης-ηθοποιός •Πορτάλιου Ελένη, καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής, •Aντώνης Ρέλλας, Κίνηση καλιτεχνών με αναπηρίας, •Εκπρόσωποι χώρου στέγασης προσφύγων City Plaza, Χώρου στέγασης 5ου Λύκειου, •Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, •Αντιπροσωπείες από τις τοπικές ΚΕΕΡΦΑ από όλη την Ελλάδα.
 
Aναχωρήσεις με καράβια, τρένα και πούλμαν:
• ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/10
ΡΕΘΥΜΝΟ: ΚΤΕΛ 7μμ,  6937799627
ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Λιμάνι 8μμ, 6977783666
ΧΑΝΙΑ: Λιμάνι 8μμ, 6972715314
• ΣΑΒΒΑΤΟ 15/10
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σταθμός ΟΣΕ 7πμ, 6974770802, 6936127797
ΞΑΝΘΗ: Πλ. Ελευθερίας 5πμ, 6987745669
ΓΙΑΝΝΕΝΑ: ΚΤΕΛ 8πμ, 6970104366
ΠΑΤΡΑ: Εργατικό Κέντρο 
Πάτρας 9πμ, 6970988678
ΒΟΛΟΣ: Σταθμός ΟΣΕ 7πμ, 6974820870
 
Για να συμμετέχετε μπορείτε να στείλετε email στο antiracismfascism@yahoo.gr 
Επικοινωνείτε με τα τηλ.: 6932828964, 2103232871
 
Στη ιστοσελίδα της ΚΕΕΡΦΑ (www.antiracismfascism.org) μπορείτε να βρείτε χαιρετισμούς εκπροσώπων αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών κινήσεων και πρωτοβουλιών από το διεθνές κίνημα και από όλη την Ελλάδα που θα συμμετέχουν στο Διήμερο 15-16 Οκτώβρη.