Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Δ. Πεντέλης-Μελισσίων: Ρατσιστική φρασεολογία, φασιστική προβοκάτσια

Καταγγέλλουμε τη δημοτική Αρχή Πεντέλης – Μελισσίων που εδώ και 3 μήνες έχει ξεκινήσει ρατσιστική εκστρατεία μίσους ενάντια στην εγκατάσταση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε δομή φιλοξενίας στην περιοχή. Η ρατσιστική και ακροδεξιά φρασεολογία από επίσημα θεσμικά χείλη – άτομα έχουν δώσει θάρρος σε φασιστικές προβοκάτσιες όπως αυτή που εξελίχθηκε στο Κοινοτικό Συμβούλιο της Π. Πεντέλης την Τετάρτη 15/1.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας!

Στον χώρο του Δ.Κ. Πεντέλης, οι αντιφασίστες κάτοικοι ήταν περίπου στους 40 ενώ οι εμφανώς ακροδεξιοί γύρω στους 10. Η αίθουσα είχε συνολικά 100 άτομα.

Την ώρα που πραγματοποιούταν δημόσια συγκέντρωση ενημέρωσης του Κοινοτικού Συμβουλίου για το θέμα της εγκατάστασης των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, ένας παρευρισκόμενος, συγγενής της προέδρου του Συμβουλίου –Χρυσούλας Κ.– άρχισε να καλεί φωναχτά από το κινητό του άλλα άτομα (;) «να έρθουν με περίστροφα για να τελειώνουμε…».

Μόλις έγινε αντιληπτός από παρευρισκόμενους αντιφασίστες, του ζητήθηκε ο λόγος και αυτός άρχισε να βρίζει με φασιστική ρητορική. Στη συνέχεια, με απόλυτη ψυχραιμία, οι παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να τον απομονώσουν βγάζοντας τον έξω από την αίθουσα του Συμβουλίου, αλλά ενεπλάκησαν άλλοι ακροδεξιοί που προσπάθησαν να τον φυγαδεύσουν γιατί εμφανίστηκε η αστυνομία!

Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έκαναν έφοδο στο κτίριο, άρχισαν να τρομοκρατούν τους παρευρισκόμενους και προχώρησαν σε δύο αναίτιες προσαγωγές, του Ορέστη Η. και Βαγγέλη Κ. ενώ ο προβοκάτορας με τα «περίστροφα» εξαφανίστηκε!

Μετά από αρκετή ώρα, και αφού οι δύο προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, η συγκέντρωση του Κοινοτικού Συμβουλίου συνεχίστηκε κανονικά. Οι κάτοικοι της Πεντέλης που είναι αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες πήραν τον λόγο και διεκδίκησαν να σταματήσει άμεσα η ρατσιστική και ακροδεξιά εκστρατεία της δημοτικής Αρχής που δίνει θάρρος σε φασιστικές εγκληματικές ενέργειες και να πάρει απόφαση ο Δήμος ότι θα σταθεί στο πλευρό των προσφύγων με ανθρώπινες αξιοπρεπείς δομές στέγασης μέσα στον κοινωνικό ιστό καθώς και τα παιδιά να πάνε στα σχολεία.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να σταματήσουμε τον ρατσισμό, τους φασίστες και τους πολέμους καθημερινά στις γειτονιές μας και με μαζική συμμετοχή στην παγκόσμια κινητοποίηση, Σάββατο 21 Μαρτίου Ομόνοια 3:00μ.μ.

Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι και οι νεοναζί με τους φίλους τους είναι ώρα να πάνε φυλακή!

ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Αθήνας