Νεολαία και Εκπαίδευση
Αναβολή για τους 12 του Φυσικού Κρήτης

Για τις 19 Δεκέμβρη 2017 αναβλήθηκε η δίκη των 12 φοιτητών του Φυσικού του Ηρακλείου Κρήτης, που διώκονται ποινικά για την συμμετοχή τους σε κινητοποίηση που καλούσε ο Φοιτητικός τους Σύλλογος το 2011, στα πλαίσια των καταλήψεων ενάντια στο νόμο Διαμαντοπούλου. Μαζική συγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων, σωματείων και φορέων με αίτημα την αθώωσή τους έγινε την Παρασκευή 10/2 έξω από το δικαστήριο πριν ανακοινωθεί η αναβολή. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου.

“Το Πανεπιστήμιο Κρήτης με μία άθλια και γεμάτη ψεύδη ανακοίνωση της Συγκλήτου, στις 5μμ την ημέρα πριν τη δίκη, προσπάθησε να εκθέσει τους φοιτητές μπροστά στο δικαστήριο”, αναφέρει ανακοίνωση του ΣΕΚ στις σχολές, “Η ανακοίνωση προδικάζε εμμέσως την απόφαση του δικαστηρίου ζητώντας η καταδίκη των φοιτητών, να μη γίνει με την ανωτάτη των ποινών!! Στο τέλος της η ανακοίνωση επέρριπτε αόριστα ευθύνες περί βίας, καθώς και φυλετικής, θρησκευτικής σεξουαλικής και πολιτικής μισαλοδοξίας.

Είναι πάρα πολύ μεγάλο το θράσος της Συγκλήτου στην προσπάθειά της να καταστείλλει τον φοιτητικό συνδικαλισμό, να εξομοιώνει φοιτητές που παλεύουν για τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας με τους νεοναζί. Το φοιτητικό κίνημα έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει σκληρές αντιφασιστικές μάχες καθημερινά, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τους 9 φοιτητές της Ξάνθης που διώκονται για την αντιφασιστική τους δράση. Καταδικάζουμε λοιπόν, με τον πιο έντονο τρόπο τη στάση της διοίκησης του Πανεπιστημίου και καλούμε κάθε καθηγητή/τρια που εναντιώνεται στην ποινική δίωξη των φοιτητών, να πάρει ανοιχτά θέση να λήξει άμεσα η ποινική δίωξη των φοιτητών”.