Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Ν. Ηράκλειο: ΣΤΟΠ στις φασιστικές επιθέσεις

Αντιφασιστική συγκέντρωση-μικροφωνική στο Ν. Ηράκλειο

Διαδήλωση 25/5

“Nα σταματήσουμε τις φασιστικές επιθέσεις στο Νέο Ηράκλειο”, είναι το κεντρικό σύνθημα της αντιφασιστικής συγκέντρωσης που οργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ Ν. Ηρακλείου μαζί με αντιφασιστικές κινήσεις και οργανώσεις της περιοχής, την Παρασκευή 25/5 στις 7μμ στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ν. Ηρακλείου. 

Σημαντική ανταπόκριση είχε και η συγκέντρωση ενημέρωσης με μικροφωνική που στήθηκε τη Δευτέρα 14/5 μπροστά στο σταθμό του ηλεκτρικού.

Πρόκειται για την κλιμάκωση των αντιφασιστικών κινητοποιήσεων που οργανώνονται στην περιοχή μετά το τελευταίο κρούσμα φασιστικής επίθεσης. “Τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς, Τάγμα Εφόδου φασιστών επιτέθηκε, λήστεψε και τραυμάτισε νεολαίο αγωνιστή της νΚΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη πλατεία του Ν. Ηρακλείου.

Το τελευταίο διάστημα οι εμφανίσεις και οι επιθέσεις των φασιστών στη γειτονιά μας, όλες μέσα στη νύχτα, είναι συχνές. Κάνουν επιθέσεις σε νεολαίους και μετανάστες, βρωμίζουν τους τοίχους με ναζιστικά σύμβολα και τους δρόμους με ναζιστικά τρυκάκια.

Με τον παλμό των μεγάλων αντιναζιστικών διαδηλώσεων όπου κατάφεραν να κλείσουν τα γραφεία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, να μην τους αφήσουμε να βγουν από τις τρύπες τους”, τονίζεται στο κάλεσμα της συγκέντρωσης.