Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Αθώα η αλληλεγγύη

Αθωώθηκε πλήρως και από όλες τις κατηγορίες η Κατερίνα Πατρικίου, δημοτική σύμβουλος με την Ανυπότακτη Πετρούπολη, μέλος της ΚΕΕΡΦΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δικάστηκε με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, της απειλής και της εξύβρισης επειδή είχε παρέμβει σε ένα περιστατικό αστυνομικής βίας απέναντι σε μετανάστη στην περιοχή των Κάτω Πατησίων.

“Ήταν μια δίκη που έγινε δυο χρόνια ακριβώς από την στιγμή του περιστατικού αφού είχε πάρει πολλές αναβολές ως τώρα. Την τελευταία φορά είχαμε κάνει αίτημα να έρθουν αυτοπροσώπως να καταθέσουν και οι δυο αστυνομικοί που είχαν εμπλακεί στην επίθεση στο μετανάστη και με είχαν συλλάβει”, αναφέρει στην ΕΑ η Κ. Πατρικίου.

“Η παρουσία τους ήταν βασικό στοιχείο που οδήγησε στην αθώωσή μου αφού οι αστυνομικοί έπεσαν σε μεγάλες αντιφάσεις. Αυτά που έλεγαν δεν δένονταν ούτε με τα γεγονότα, ούτε με το κατηγορητήριο κάτι που έγινε ξεκάθαρο από την έδρα. Στην αρχική τους κατάθεση οι αστυνομικοί ισχυρίζονταν πως μόνη μου προσπάθησα να μπω ανάμεσά τους και να παρεμποδίσω την δράση τους. Όμως μόνοι τους αποκάλυψαν πως στο σημείο βρίσκονταν 12 άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Προφανώς και είναι αστείο, πώς είναι δυνατόν να μπορέσω μόνη μου να παρεμποδίσω 12 ΔΙΑΣ. Αυτό ήταν το ερώτημα που έβαλε και η ίδια η έδρα που τελικά αποφάσισε πως οι κατηγορίες έπρεπε να καταπέσουν και να αθωωθώ.

Η προσπάθεια των αστυνομικών ήταν προφανής. Να με τρομοκρατήσουν και να σταματήσουν τη δράση μου απέναντι στην αστυνομική βία που έβλεπα να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μου. Όμως όσο και να προσπαθούν η αλληλεγγύη δεν ποινικοποιείται. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας στο πλευρό των προσφύγων και των μεταναστών και απέναντι σε κάθε ρατσιστική αστυνομική συμπεριφορά”, αναφέρει η Κ. Πατρικίου.