Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Φασιστική επίθεση στο Λονδίνο

Μια ομάδα φασιστών επιτέθηκε το Σάββατο 4 Αυγούστου στο βιβλιοπωλείο Bookmarks στο Λονδίνο. Το Bookmarks είναι το βιβλιοπωλείο του SWP του αδελφού κόμματος του ΣΕΚ στη Βρετανία και ταυτόχρονα είναι το εκδοτικό που συμμετέχει επίσημα σε όλες τις δραστηριότητες των βρετανικών συνδικάτων. 

Οι φασίστες έβαλαν στο στόχαστρο τις μαρξιστικές ιδέες και την ελευθερία του λόγου εκδηλώνοντας ταυτόχρονα το μίσος τους για τα συνδικάτα. 

Αυτή η επίθεση έρχεται σαν συνέχεια μιας προηγούμενης με θύμα τον γραμματέα του συνδικάτου RMT στο κέντρο του Λονδίνου τον Ιούλη.

Όπως περιγράφουν εργαζόμενοι στο βιβλιοπωλείο, μια ομάδα 10 με 15 φασιστών εισέβαλαν στο χώρο του, φωνάζοντας εμετικά ρατσιστικά συνθήματα, αναποδογύρισαν πάγκους και βιβλιοθήκες, έσκισαν βιβλία. Ένα από αυτά ήταν το κλασσικό έργο του Αμπράμ Λεόν, για το εβραϊκό ζήτημα και τον αντισημιτισμό. Το ακροδεξιό κόμμα  UKIP αναγκάστηκε να διαγράψει τρία μέλη του που συμμετείχαν στην επίθεση. 

Οι φασίστες προσπαθούν να ξαναβγούν στους δρόμους της Βρετανίας, ενθαρρυμένοι από τη ρατσιστική πολιτική του Τραμπ. Δεν είναι τυχαίο ότι η συμμορία που επιτέθηκε στο βιβλιοπωλείο φορούσε μπλουζάκια με συνθήματα υπέρ του Τραμπ. 

Πλήθος προσωπικότητες και φορείς καταδίκασαν την επίθεση και συμπαραστέκονται στο βιβλιοπωλείο που χτυπήθηκε. Το Σάββατο 11 Αυγούστου οργανώνεται αντιφασιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης μπροστά στο Βookmarks.