Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Στο Εφετείο η δίκη Λουκμάν

Επείγουσα έκκληση στήριξης και ενίσχυσης της καμπάνιας για τη δικαίωση του Σαχζάτ Λουκμάν, για να μην πέσουν στα μαλακά οι ναζί δολοφόνοι του Πακιστανού εργάτη, απευθύνει η ΚΕΕΡΦΑ. Αφορμή είναι η εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο που ξεκινά στις 26 Νοέμβρη και η ανάγκη κάλυψης των δικαστικών και όλων των εξόδων της καμπάνιας για την ισόβια καταδίκη των δραστών και σε δεύτερο βαθμό.

Ο Σαχζάτ Λουκμάν, μετανάστης εργάτης από το Πακιστάν, δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της 17ης Γενάρη 2013 στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα ενώ πήγαινε με το ποδήλατό του στη δουλειά του στη Λαϊκή. Οι χρυσαυγίτες Λιακόπουλος και Στεργιόπουλος του έκλεισαν το δρόμο με τη μηχανή στην οποία επέβαιναν και τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ με μαχαίρι πεταλούδα καταφέροντάς του πολλαπλά χτυπήματα και αφήνοντάς τον να ξεψυχήσει στο δρόμο. Η κινητοποίηση αυτοπτών μαρτύρων οδήγησε στη σύλληψή τους λίγο αργότερα στην περιοχή του Συντάγματος, ακόμα οπλισμένους με το ματωμένο μαχαίρι να κάνουν, όπως είχε πει η ίδια η εισαγγελέας πρωτόδικα, “το γύρο του θριάμβου”.

“Η καταδίκη τους σε ισόβια με αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου με την παρουσία στη δίκη των γονέων του Σαχζάτ Λουκμάν, Χαντίμ Χουσεΐν και Σουγκράν Μπίμπι, οδήγησε στην συγκρότηση του Τμήματος καταπολέμησης της ρατσιστικής βίας της Αστυνομίας”, αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ, “Η υπόθεση αυτή συμπεριλαμβάνεται στην μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής που είναι σε εξέλιξη. Γι' αυτό και η απόφαση του Εφετείου θα αποτελέσει σημαντικό υλικό που θα προσκομιστεί στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Γι' αυτό και επιδιώξαμε την παρουσία των γονέων του Σαχζάτ Λουκμάν στην εκδίκαση της έφεσης στις 26 Νοεμβρίου. Ήδη, ο Χαντίμ Χουσεΐν, πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν ετοιμάζεται να έρθει για να καταθέσει στη δίκη. Στην δίκη επίσης μάρτυρες θα καταθέσουν η Βασιλική Κατριβάνου, ο Δημήτρης Χριστόπουλος, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, ο Τζαβέντ Ασλάμ, η Μαρία Κουβέλη και ο Παναγιώτης Δημητράς.

Τα δικαστικά έξοδα, τα εισιτήρια από το Πακιστάν καθώς και τα έξοδα της καμπάνιας ενημέρωσης με έντυπο υλικό έχουν αναλάβει η ΚΕΕΡΦΑ και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος η Ενότητα και ξεπερνάνε τις 5.000 ευρώ. Σας καλούμε να ενισχύσετε άμεσα ώστε να δώσουμε αποτελεσματικά αυτή την δικαστική μάχη. Θα δοθούν σχετικά παραστατικά για τα έξοδα. 

Ο λογαριασμός της ΚΕΕΡΦΑ για τις ενισχύσεις με την ένδειξη “Εφετείο Σαχζάτ Λουκμάν” είναι ο εξής: 

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 167/470832-65,
IBAN GR78 0110 1670 0000 1674 7083 265 ΚΩΔ. SWIFT ETHNGRAA”.