Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Ναζιστική πρόκληση στην Αλεξανδρούπολη

Την περασμένη βδομάδα φασίστες πήγαν μέσα στη νύχτα και βεβήλωσαν το μουσουλμανικό νεκροταφείο της Αλεξανδρούπολης γράφοντας με σπρέι φασιστικά σύμβολα και προκαλώντας ζημιές στους τάφους ενώ πέταξαν και δεκάδες τρικάκια της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για ακόμη μια αποτρόπαια, θρασύδειλη φασιστική επίθεση που σύμφωνα με το νόμο διώκεται αυτεπάγγελτα και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη. Απαιτούμε από τις αρχές άμεσα να βρεθούν και να συλληφθούν οι δράστες που δεν δίστασαν να αφήσουν και την υπογραφή τους στον τόπο του εγκλήματος. 

Η Χρυσή Αυγή και οι φασιστικές της επιθέσεις δεν χωράνε ούτε στην Αλεξανδρούπολη όπου το αντιφασιστικό κίνημα έχει πετύχει να κλείσει τα γραφεία τους, ούτε στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου και της Αν. Μακεδονίας-Θράκης όπου στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές έπεσαν περίπου 50% σε ψήφους και ποσοστό. 

Την ίδια στιγμή συγκλονίζουν νέες καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν στον τουρκικό και ελληνικό τύπο για επαναπροωθήσεις και βασανιστήρια προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο. Όπως καταγγέλλουν ένας Ιρακινός και δύο Αιγύπτιοι, αφού συνελήφθησαν από την ελληνική αστυνομία στο Διδυμότειχο προσπαθώντας να πάνε στη Θεσσαλονίκη, δεν τους δόθηκε φαγητό, τους χτύπησαν με γκλομπς, τους πυροβόλησαν με πλαστικές σφαίρες και τους έκαναν ηλεκτροσόκ, ενώ στη συνέχεια τους χώρισαν σε ομάδες των 10 και με βάρκες τους επέστρεψαν στην Τουρκία μέσω του Έβρου. Ήδη η Διεθνής Αμνηστία και πολλές άλλες οργανώσεις έχουν καταγγείλει ανάλογες περιπτώσεις επαναπροωθήσεων και βασανιστηρίων με μοναδικό στόχο την τρομοκράτηση και την αποτροπή των προσφύγων να περάσουν τα σύνορα της Ευρώπης -Φρούριο. 

Λέμε όχι στο φασισμό. Λέμε όχι στη ρατσιστική Ευρώπη-φρούριο. Και απαιτούμε να μπει τέλος στις επιχειρήσεις επαναπροώθησης και το απάνθρωπο κυνηγητό των προσφύγων και των μεταναστών στα σύνορα.