Περιβάλλον
Κονίστρα: Νίκη των κατοίκων Πετραλώνων και Θησείου

30/9, Δημαρχείο Αθήνας

Μια μικρή νίκη πέτυχαν οι κάτοικοι των Πετραλώνων και του Θησείου αφού μετά από αγώνες πολλών ετών κατάφεραν να αναγκάσουν το Δήμο Αθήνας να πάρει απόφαση για την απόδοση των 8 στρεμμάτων της Κονίστρας στον κόσμο της περιοχής.

Η απόφαση ήρθε μετά την κινητοποίηση των κατοίκων έξω από το δημοτικό συμβούλιο την Δευτέρα 30/9. “Ήρθαμε να διαμαρτυρηθούμε για άλλη μια φορά για την Κονίστρα”, ανέφερε έξω από το δημοτικό συμβούλιο η Ελένη Πουλούδη από την Επιτροπή Κατοίκων. “Ζητάμε από τον Δήμο να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη της φύλαξης και της καθαριότητας του χώρου. Θέλουμε την Κονίστρα ασφαλή για τα παιδιά μας. Θέλουμε να έχουμε ελεύθερη πρόσβαση, που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Ο χώρος είναι κλειδωμένος. Από τη μεριά μας έχουμε αποφασίσει να πραγματοποιήσουμε μια σειρά δράσεις για να διεκδικήσουμε το χώρο. Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη έχουμε προγραμματίσει ένα μεγάλο πάρτυ για όλο τον κόσμο της γειτονιάς”.

“Έχουμε μια σημαντική επιτυχία που όμως δεν ήρθε χωρίς αγώνες” ανέφερε ο Γιάννης Μαραβελάκης από την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας. “Το ζήτημα της Κονίστρας το ξεκινήσαμε το 2015 φτιάχνοντας την επιτροπή κατοίκων. Δώσαμε μάχη μέχρι τώρα για να τη σώσουμε από την καταπάτηση και την συμφωνία παραχώρησης που ετοίμαζε ο Δήμος με την Ένωση Κυριών που την εκμεταλευόταν παράνομα. Από δω και πέρα, θέλουμε να δούμε τι τελικά σημαίνει η απόφαση του Δήμου. Όλους αυτούς τους μήνες αυτός που καταπατάει το χώρο είναι ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA με γυρίσματα για κάποιο σίριαλ. Αν λοιπόν σημαίνει ότι ο δήμος θα πάρει τον χώρο για να τον παραχωρεί αυτός στους ιδιώτες, και τελικά δεν τον μετατρέψει σε χώρο αναψυχής, οργανωμένη παιδική χαρά όπως διεκδικούμε, στην ουσία δεν θα έχει γίνει τίποτα. Άρα συνεχίζουμε μέχρι να αποδοθεί πλήρως ο χώρος στους κατοίκους και στα παιδιά της γειτονιάς”.