Το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Κάτω τα χέρια από τον Τζαβέντ Ασλάμ

Δεκάδες συμπαραστάτες βρέθηκαν στο πλευρό του Τζαβέντ Ασλάμ την Τρίτη 4 Αυγούστου, στη διάρκεια της συνεδρίασης της δευτεροβάθμιας επιτροπής που εξετάζει το αίτημά του για χορήγηση πολιτικού ασύλου. Εκτός απο τα μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας με το πανό τους, το παρών έδωσαν η ΚΕΕΡΦΑ, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί  ακόμα αγωνιστές και αγωνίστριες. 

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος, δικηγόρος δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη μετά τη λήξη της συνεδρίασης: “Μετά τη συζήτηση της αρμοδίας επιτροπής οι δικηγόροι του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες ευελπιστούν σε μια αίσια κατάληξη της υπόθεσης. Η  πλούσια δράση του Τζαβέντ Ασλάμ για τα δικαιώματα των πακιστανών εργαζόμενων μελών της κοινότητας, οι αντιρατσιστικοί του αγώνες η στοχοποίησή του από την πακιστανική πρεσβεία ακόμα και από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής τον καθιστούν μοναδική περίπτωση διεθνώς, παράδειγμα συνεπούς υπερασπιστή δικαιωμάτων, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του”. 

Τις προηγούμενες μέρες εκδηλώθηκε ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης στον Τζαβέντ Ασλάμ, από κόμματα, ανθρώπους των γραμμάτων και της τέχνης, ανάμεσά τους η Μ. Δούκα και ο Β. Βασιλικός, συνδικαλιστές και αγωνιστές αγωνίστριες του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος. Η μάχη για να πάρει άσυλο ο Τζαβέντ Ασλάμ θα συνεχιστεί δεμένη με τους αγώνες του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος.