Το εργατικό κίνημα
ΔΕΘ 4, 5 Σεπτέμβρη: “Η κλιμάκωση των αγώνων είναι μονόδρομος”

Από την κινητοποίηση των εργαζόμενων στα νοσοκομεία, 15 Ιούλη.

Ξεκίνησε η οργάνωση για την αντικυβερνητική διαδήλωση στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη σε χώρους δουλειάς με εξορμήσεις του Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης και επιτροπές αγώνα. 

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι πρωταγωνιστές της προηγούμενης περιόδου και για τις υπηρεσίες τους που κράτησαν όρθια την κοινωνία και για τις μάχες που έδωσαν ενάντια στην κυβέρνηση, ανοίγουν και φέτος το "χορό" των κινητοποιήσεων με μεγάλο συλλαλητήριο για την Υγεία στις 4 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη ξεσηκώνοντας τους πάντες για τη διαδήλωση των συνδικάτων την επόμενη μέρα. 

"Στην επιτροπή αγώνα την Πεμπτη 30/7 για την οργανωση του διημέρου στη Θεσσαλονίκη συμμετείχε προσωπικό του νοσοκομείου από διάφορα πόστα και συμβασιούχες καθαρίστριες", μας είπε η Ζανέττα Λυσσικάτου, γιατρός στον Αγιο Σάββα. "Ξαναφουντώνει το κύμα του κορονοϊού και προσλήψεις δεν έχουν γίνει. Μέτρα προστασίας, μάσκες, γάντια, κτλ, είναι σε έλλειψη και μας λένε να τα αγοράσουμε εμείς.  Ξεκινάμε από τώρα να κλείνουμε συμμετοχές στα πούλμαν και οργανώνουμε συνέλευση στο νοσοκομείο στα τέλη Αυγούστου. Την επόμενη μέρα, οι συμβασιούχες καθαρίστριες σε δικιά τους ξεχωριστή συνέλευση αποφάσισαν προειδοποιητικές κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας που θα κλιμακωθούν στη ΔΕΘ. Δίνουν τη μάχη της μονιμοποίησης και των προσλήψεων, γιατί τώρα με τις άδειες κανουν διπλάσια δουλειά, αλλά και ενάντια στα ιδιώτες εργολάβους καθαρισμού που ακούγεται οτι θέλουν να φέρουν για να καλύψουν τα κενά. Έγραψαν κείμενο που το υπέγραψαν όλες και θα το μοιράσουμε στο νοσοκομείο με εξορμησεις, μαζί με το κάλεσμα για τη ΔΕΘ".

"Στο Αγλαΐα Κυριακού κάναμε επιτροπή αγώνα με συμμετοχή μόνιμων και επικουρικών, για το ανέβασμά μας στη ΔΕΘ και να συζητήσουμε τα προβλήματα που εχουν πολλαπλασιαστεί μέσα στο καλοκαίρι", δήλωσε η Μαρία Αλιφιερη. "Δεν έχουμε γάντια και ποδιές αποστείρωσης, ενώ τα περιστατικά κορονοϊού που έρχονται στο νοσοκομείο έχουν αυξηθεί πολύ. Τα νοσοκομεία δεν είναι έτοιμα να δεχτούν αυτόν τον όγκο. Πρέπει να γίνουν μαζικές προσλήψεις. Επίσης, μας έχουν απλήρωτους για τις υπερωρίες από τον Απρίλη. Ταυτοχρονα, βασικό θέμα στην επιτροπή ήταν η μάχη ενάντια στην ομηρεία των συμβασιούχων και των επικουρικών, που ξεκίνησαν πάλι οι μετακινήσεις τους για να κλείσουν τρύπες και αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις τους τα προβλήματα θα γιγαντωθούν στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Η κλιμάκωση των αγώνων είναι μονόδρομος γι' αυτό οργανώνουμε την παρουσία μας στις κινητοποιήσεις της ΔΕΘ".

"Κάναμε εξόρμηση στο Σωτηρία και βρήκαμε συναδέλφους, μόνιμους και συμβασιούχους που ενδιαφέρονται να ανέβουν στο αγωνιστικό διήμερο στη ΔΕΘ", τόνισε η Κατερίνα Μιχελάκη, συμβασιούχος εργαζόμενη στο νοσοκομείο. "Πολλοί μίλησαν για την ανάγκη καλύτερης οργάνωσης των κινητοποιήσεων μέσα στο νοσοκομείο. Γι' αυτό βρηκε ανταπόκριση η πρότασή μας για μάζεμα επιτροπής αγώνα στα τέλη του Αυγούστου. Θα συνεχίσουμε τις εξορμήσεις για να ενημερώσουμε περισσότερους για τις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη και για την επιτροπή αγώνα".