Το εργατικό κίνημα
PIZZA HUT

Το λουκέτο της αλυσίδας PIZZA HUT στην Ελλάδα πριν λίγες ημέρες και το πέταγμα στην ανεργία 180 εργαζόμενων, είναι μια ακόμη επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους του κλάδου, που βρίσκονται στην ανασφάλεια, την αβεβαιότητα και μεγάλο κομμάτι στην ανεργία. Πίσω από τους διθυράμβους του Μητσοτάκη ότι η οικονομία θα σωθεί με τα δις που θα βγουν από τα ευρωπαϊκά Ταμεία μετά της συμφωνία στην ΕΕ, έρχεται η προσγείωση στον πραγματικό κόσμο.

Η εταιρία που διαχειρίζεται στην Ελλάδα την PIZZA HUT και την αλυσίδα KFC είναι πολυεθνική, και όχι για ένα μικρό συνοικιακό ψητοπωλείο. Ο όμιλος, προχώρησε στο λουκέτο γιατί τα κέρδη του δεν ήταν τα αναμενόμενα εξαιτίας της πανδημίας. Βέβαια όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, τα καταστήματα της PIZZA HUT δούλευαν κανονικά και εντατικά. Η επιχείρηση πήρε όλα τα δώρα που της έδωσε η κυβέρνηση του Μητσοτάκη. Και την αναστολή συμβάσεων και τις πληρωμένες από το κράτος ασφαλιστικές εισφορές και όλα. Αλλά όταν διαπίστωσε ότι τα κέρδη δεν ήταν τα αναμενόμενα, δεν δίστασε στιγμή να πετάξει στην ανεργία πάνω από 180 εργαζόμενους. 

«Σαν «Καμαριέρα» - αντικαπιταλιστικό δίκτυο εργαζόμενων στον τουρισμό Επισιτισμό, πιστεύουμε ότι χρειάζεται να ξαναπιάσουμε το νήμα των κινητοποιήσεων που είχαμε κάνει τον Απρίλη, τον Μάη και τον Ιούνη. Για να δώσουμε δύναμη στους συναδέλφους που δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες, και ελπίδα σε αυτούς που έχουν πεταχτεί στην ανεργία. Για να ετοιμαστούμε για μεγάλους αγώνες από Σεπτέμβρη, με αρχή την διαδήλωση στην ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη στις 5 Σεπτέμβρη. Για να μην αφήσουμε τους εργοδότες και την κυβέρνηση να τσακίσουν τις δουλειές και τα δικαιώματα μας.

Πάρτε μέρος στη σύσκεψη που οργανώνει η Καμαριερα
στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας την Παρασκευή 21 Αυγούστου στις 3μμ.