Το εργατικό κίνημα
ΕΤΙΤΑ

Σε κύμα μαζικών απολύσεων και κατάργηση τεχνικών τμημάτων που αφορούν τις εξωτερικές μεταδόσεις και τα link προχωρούν τηλεοπτικοί σταθμοί. Αρχικά 38 τεχνικοί του ALPHA και στη συνέχεια 21 του OPEN πετιούνται στην καλύτερη περίπτωση σε εταιρίες παραγωγής ως εργολαβικοί εργαζόμενοι χωρίς να ισχύει η σύμβαση της ΕΤΙΤΑ (Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής) και χάνοντας την ασφάλιση του ΕΔΟΕΑΠ. Όσοι δεν μπορούν να απορροφηθούν εκεί πετιούνται στην ανεργία.

24ωρη απεργία πραγματοποίησαν οι τεχνικοί του OPEN τη Δευτέρα 27/7 με τη συμμετοχή στη συγκέντρωση πολλών αλληλέγγυων από ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα και συνέχισαν την επόμενη μέρα με 4ωρη στάση και συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας. 

Όπως δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο πρόεδρος της ΕΤΙΤΑ, Γιώργος Αλιφέρης: “Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο για εργολαβοποίηση των τεχνικών, που θα συμπεριλάβει στη συνέχεια δημοσιογράφους και διοικητικούς, αλλά και περισσότερους τεχνικούς όπως έχουν ήδη πει. Τα αφεντικά μας ζητούν από την κυβέρνηση να ισχύσει όριο 400 εργαζόμενων ανά σταθμό. H μεταφορά εργαζόμενων σε εταιρίες παραγωγής, με χειρότερες εργασιακές συνθήκες ξεκίνησε σε δύο κανάλια, αλλά θεωρούμε ότι το ίδιο θα γίνει σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς”.

“Δεν τους έφτασαν τα «δωράκια» που τους έκανε όλους αυτούς τους μήνες η κυβέρνηση”, επισημαίνει η ανακοίνωση των Financial Crimes, αντικαπιταλιστικής συλλογικότητας στα ΜΜΕ. Έρχονται τώρα να αξιοποιήσουν και τα υπόλοιπα έκτακτα κυβερνητικά μέτρα για τον κορονοϊό... Δεν πρέπει να αφήσουμε τους συναδέλφους στα τηλεοπτικά μέσα μόνους τους. Η μάχη θα είναι σκληρή και οι ηγεσίες των Ενώσεων επιτέλους πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όλες μαζί να οργανώσουν την αντίσταση στις προκλητικές επιθέσεις των εργοδοτών. Χρειαζόμαστε απεργιακή απάντηση όλων των εργαζόμενων στα ΜΜΕ για να βάλουμε φρένο σε αυτήν την εργοδοτική επίθεση. Για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους”.