Γράμματα και σχόλια
Έφυγε ο Γιώργος Παριανός

Έφυγε από τη ζωή στις 7 Δεκέμβρη ο αγωνιστής δικηγόρος Γιώργος Παριανός. 

“Ο Γιώργος όντας φοιτητής της Νομικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας υπήρξε πρωταγωνιστής του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος μέσα από τις γραμμές της Αντι-ΕΦΕΕ και της ΚΝΕ. Υπήρξε δε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης της Νομικής το 1973. Για τη δράση του αυτή κρατήθηκε και βασανίστηκε, από τον Μάιο έως τον Αύγουστο του 1973 στα κολαστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, του ΚΕΣΑ και της Ασφάλειας, υπομένοντας όλα τα βασανιστήρια ακλόνητος στα πιστεύω του, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ελευθερία, τη δημοκρατία. Συμμετείχε στην κατάληψη του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973, πέρασε στην παρανομία, πιάστηκε πάλι και κρατήθηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ τον Δεκέμβριο του 1973... 

Υπηρέτησε την δικηγορία και ως συνδικαλιστής όντας μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ), ενώ το 2014 ήταν υποψήφιος Πρόεδρος του ΔΣΑ. Πάλεψε αταλάντευτα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και την χωρίς φραγμούς πρόσβαση των πολιτών στη δικαιοσύνη, την υπεράσπιση των πληττόμενων στρωμάτων της δικηγορίας. Για μια δικηγορία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της συλλογικής αντιμετώπισης, της αντίστασης και της ριζοσπαστικής συνδικαλιστικής πρακτικής, για μια δικηγορία των δικαιωμάτων απέναντι στη δικηγορία των συμφερόντων...”, αναφέρει ανάμεσα σε άλλα η ανακοίνωση του ΔΣΑ.

Η “Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή” τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της: “Ήταν ιδρυτικό μέλος της «Εναλλακτικής Παρέμβασης Δικηγόρων Αθήνας», εκπρόσωπος της παράταξης στο Διοικητικό Συμβούλιο το 1991-1992 και υποψήφιος πρόεδρος με την "Εναλλακτική" το 2014.  Θα τον θυμόμαστε για τη σεμνότητα και την ευγένειά του, μάχιμο δικηγόρο και αγωνιστή των δικαιωμάτων μέχρι το τέλος της ζωής του”. Ανακοίνωση έβγαλε και ο ΣΦΕΑ, του οποίου ήταν μέλος, εκφράζοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.