Εργατικό κίνημα
Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Αττικής: συγκέντρωση διαμαρτυρίας 29/1, 11πμ, Υπ. Εργασίας

2/11/20, κινητοποίηση του Συνδικάτου στο Υπ. Εργασίας

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ Η ΑΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ!

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ, Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ, Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή 29/01 στις 11 π.μ.

Οι εργαζόμενοι σε επισιτισμό και ξενοδοχεία βρισκόμαστε σε μακρά περίοδο ανεργίας, χωρίς στήριξη που να διασφαλίζει την κάλυψη των αναγκών μας.

Χιλιάδες εποχικοί άνεργοι που εργάζονταν σε επισιτιστικά μαγαζιά, ξενοδοχεία τουριστικοί συνοδοί και ξεναγοί, οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, συμβασιούχοι και εργολαβικοί σε ξενοδοχεία είναι χωρίς εισόδημα για μήνες.

Τα ελάχιστα μέτρα της κυβέρνησης, το «φιλοδώρημα» των 534 ευρώ για τους εποχικούς τελείωσαν τον Οκτώβρη και για τους υπόλοιπους δε φτάνουν όυτε για τα βασικά.

Το επίδομα ανεργίας από Νοέμβρη θα φτάσει στους τραπεζικούς λογαριασμούς ορισμένων ανέργων στην καλύτερη περίπτωση από Γενάρη και βλέπουμε….

Φόροι, δάνεια, λογαριασμοί για ρεύμα, νερό, τηλέφωνο συνεχίζουν να συσσωρεύονται σε εργατικά νοικοκυριά που έχουν να αντιμετωπίσουν ένα βαρύ και δύσκολο χειμώνα, χωρίς να μπορούν να πληρώσουν ούτε μέρος από αυτά.

Η πανδημία συνεχίζει να «θερίζει» χώρους δουλειάς που παραμένουν σε λειτουργία, αφού και εκεί τα μέτρα προστασίας είναι από ελλιπή ως ανύπαρκτα.

Σε μια τέτοια κατάσταση που προβλέπεται ακόμη δυσκολότερη.

Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε μια μοναδική επιλογή!

Να συνεχίσουμε την διεκδίκηση για τα αυτονόητα!

Να έχουμε εισόδημα και μέτρα προστασίας της ζωής μας!

Γι’ αυτό το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να συνεχίσουμε αποφασιστικά τον συντονισμό του αγώνα μας για να παρθούν μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας, όπως κάναμε με τις δεκάδες κινητοποιήσεις μέχρι και σήμερα.

Κάθε εργαζόμενος, άνεργος έχει συμφέρον να στηρίξει τον αγώνα να συμμετέχει. Σε κάθε οικογένεια έχουμε άνεργους, μισοαπασχολούμενους.

Όλοι και όλες αντιμετωπίζουμε τα αδιέξοδα της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης που δίνει τα πάντα για τη μεγαλοεργοδοσία, που έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στους χώρους δουλειάς. Που «κλείδωσε» τα σεντούκια της, χωρίς να δώσει δεκάρα από τα κέρδη που συσσώρευσε τα προηγούμενα χρόνια.

Κάθε ένας από μας που παίρνει απόφαση να συμβάλλει, να γραφτεί στο συνδικάτο, στο σωματείο του, κάθε μαζική κινητοποίηση,  αποτελεί στοιχείο ελπίδας και αισιοδοξίας για όλους μας. Γιατί ακόμα δεν έχουμε δείξει τη πραγματική μας δύναμη.

Γυρίζουμε τη πλάτη στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες μέσα στα σωματεία και τις Ομοσπονδίες του κλάδου. Στους εργοδοτικούς – κυβερνητικούς συνδικαλιστές που από κοινού με τους εργοδότες και τη κυβέρνηση θέλουν να βάλουν το εργατικό κίνημα στο γύψο. Πουη επιδιπώκουν να επικρατήσει η λογική του συμβιβασμού με την φτώχεια και την ανέχεια ως η μόνη “ρεαλιστική” “υπεύθυνη” επιλογή.

Συνεχίζουμε τον αγώνα τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, αυτά που έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια οι εργοδότες και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους, που συλλαμβάνουν και επιβάλλουν πρόστιμα σε κάθε εργαζόμενο που αντιστέκεται και αγωνίζεται για τα αυτονόητα:

Θα συνεχίσουμε σε κάθε περίπτωση, γιατί κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή! Όπως άλλωστε κάνουμε και από την αρχή της πανδημίας.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας:

Διασφάλιση του εισοδήματος όλων των εργαζομένων στο τουρισμό με βάση τους μισθούς του 2019.

Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ, ΜΕΘ, εργαστήρια. Διασφάλιση κάθε μέτρου προφύλαξης και θεραπείας από τον covid-19 όπως εμβολιασμοί, φάρμακα κα.

Να ανοίξουν τώρα όλες οι ΜΕΘ και οι ανενεργές δομές υγείας.

Επίταξη όλων των ιδιωτικών δομών υγείας.

Υποχρεωτική επαναπρόσληψη όλων των εποχικών που εργάστηκαν ή βρίσκονταν στο μηχανισμό στήριξης, το 2019 ή το 2020 χωρίς άλλες προϋποθέσεις.

Να ενταχτούν στο μηχανισμό στήριξης όλοι οι εργαζόμενοι στο τουρισμό επισιτισμό , εργολαβικοί και συμβασιούχοι που έληξαν οι συμβάσεις τους τουριστικοί συνοδοί, ξεναγοί, οδηγοί τουριστικών λεωφορείων.

Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους μέχρι να ανοίξουν οι επιχειρήσεις.

Καμιά αρνητική αλλαγή στους όρους και τις συνθήκες δουλειάς μας, στα δικαιώματα μας, στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Υπογραφή ΣΣΕ με 5θημερο 8ωρο, αυξήσεις στους μισθούς.

Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι χρεώσεις και οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα, τηλέφωνο, διαδίκτυο, τέλη κυκλοφορίας και νερό, για όλους τους ανέργους.

Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Αττικής

Διαβάστε επίσης: Επισιτισμός-Τουρισμός: “Να οργανώσουμε τα επόμενα βήματα”