Εργατικό κίνημα
Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης: Ξαναπιάνουμε το νήμα των αγώνων - Οργανώνουμε τους χώρους μας για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής και της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει και κλιμακώνει την εγκληματική της πολιτική, αξιοποιώντας την πανδημία και την σχεδόν τρίμηνη καραντίνα. Απέναντι της, οι μάχες των εργαζόμενων δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό, παρά τις απαγορεύσεις, την αστυνομία και τις απειλές για πρόστιμα. Τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε απεργιακά για να τσακίσουμε όλες τις επιθέσεις κυβέρνησης και εργοδοτών.

Στα Νοσοκομεία, η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, σήμανε ελάχιστες ΜΕΘ, καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, δωράκια στους ιδιώτες αντί για επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. Τώρα ο Κικίλιας μετατρέπει σε εμβολιαστικά κέντρα όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, αναστέλλοντας όλες τις άλλες (πλην covid) ιατρικές πράξεις, και πρακτικά οδηγεί τον κόσμο, είτε στον θάνατο, είτε στους ιδιώτες. Γι’ αυτό τα νοσοκομεία αντιδράνε και προχωράνε σε κινητοποιήσεις στις 28 Γενάρη, στις 3 Φλεβάρη και σε πανελλαδική απεργία σε όλη την Υγεία στις 16 Φλεβάρη.

Οι αποκαλύψεις για τον βιασμό της αθλήτριας Σοφίας Μπακατώρου, από μεγαλοστέλεχος και δεξιό πολιτευτή της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, έχουν ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου, με δεκάδες καταγγελίες από γυναίκες για αντίστοιχες σεξιστικές επιθέσεις. Η πολιτική της ΝΔ που διαλύει τα δικαιώματα των εργαζόμενων, πάει χέρι με χέρι με τον σεξισμό, τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών και το χτύπημα των δικαιωμάτων τους. Γιατί η κατάργηση του 8ωρου και η μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, πιο πολύ θα χτυπήσει τις γυναίκες. Το νομοσχέδιο για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια θα δώσει αέρα στα πανιά του κάθε σεξιστή και γι’ αυτό πρέπει να τους σταματήσουμε. Αυτό σημαίνει ότι η 8 Μάρτη χρειάζεται να πάρει απεργιακή διάσταση. Να ξαναβγεί μαζικά στους δρόμους το εργατικό κίνημα για να δηλώσει ότι θα κόψει τα χέρια των σεξιστών και μαζί και της κυβέρνησης.

Στην εκπαίδευση συνεχίζονται οι μάχες ενάντια στις επιθέσεις της Κεραμέως. Όχι μόνο ενάντια στην αστυνομία στα Πανεπιστήμια, αλλά και το πέταγμα των μαθητών έξω από το Δημόσιο σχολείο και την ενίσχυση των ιδιωτικών, το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Και όλα αυτά γιατί θέλει η ΝΔ να ιδιωτικοποιήσει την Παιδεία με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς. Το ίδιο κάνει άλλωστε και η Μενδώνη στο Υπουργείο Πολιτισμού που έχει βάλει στόχο την ιδιωτικοποίηση πέντε από τα μεγαλύτερα Μουσεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, και Κρήτη, δίνοντας τα δώρο σε ιδιώτες και διάφορα funds. Στον Επισιτισμό και στους εργάτες της Τέχνης χιλιάδες και χιλιάδες εργαζόμενοι δεν έχουν πάρει κανένα επίδομα και προσπαθούν να επιβιώσουν στις πιο δύσκολες συνθήκες, αλλά συνεχίζουν να παλεύουν.

Αυτή η πολιτική της κυβέρνησης δίνει το ελεύθερο στα αφεντικά να απολύουν κατά βούληση, ακόμη και όταν τα κέρδη τους είναι μεγάλα, αλλά και να φτάνουν στο σημείο να ξυλοκοπούν εργαζόμενους, όπως έγινε πρόσφατα στη Γενική Ταχυδρομική, επειδή ο εργαζόμενος δεν πρόλαβε στο ωράριό του να παραδώσει όλες τις παραγγελίες. Στο ΟΤΕ η διοίκηση προχωράει στη μεταφορά 5000 εργαζομένων σε 3 θυγατρικές εταιρείες για να διαλύσει όλα τα εργασιακά δικαιώματα τους. Και την ίδια ώρα η κυβέρνηση με τον Χατζηδάκη επικεφαλή στο υπουργείο Εργασίας, ετοιμάζεται να ιδιωτικοποιήσει την επικουρική ασφάλιση, να ξηλώσει τελείως το 8ωρο, να περιορίσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Δείξαμε τους μήνες της καραντίνας ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοτών. Δεν μας σταμάτησαν οι απαγορεύσεις, ούτε στις 17 Νοέμβρη, ούτε στην απεργία στις 26 Νοέμβρη, ούτε ξανά στις 15Δεκέμβρη. Είμαστε εξοργισμένοι με την πολιτική της ΝΔ και αυτήν την οργή μας την κάνουμε δράση και αγώνα με κάθε τρόπο και κάθε ευκαιρία. Και είμαστε στο σημείο που χρειάζεται να κλιμακώσουμε. Γι’ αυτό, ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης και το Συντονιστικό των Νοσοκομείων σε καλούμε σε ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση την Πέμπτη 28 Γενάρη στις 6μμ (μέσω ΖΟΟΜ) για να συζητήσουμε, να στηρίξουμε όλους όσους βγαίνουν μπροστά και διεκδικούν, να οργανώσουμε τους χώρους και τους κλάδους μας.Συνέλευση Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, 6μμ

Join Zoom Meeting: https://tinyurl.com/syntonismos
Meeting ID: 873 0211 7653
Passcode: 050439