Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Ρατσιστικό τσεκούρι Βορίδη στις καθαρίστριες του Δήμου Αθήνας

Παράσταση διαμαρτυρίας 21/7

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης ξέθαψε το τσεκούρι του ξανά, πετσοκόβοντας την απασχόληση των σχολικών καθαριστριών και αποκλείοντας τις μετανάστριες που εργάζονται ακόμη και πάνω από 20 χρόνια στον Δήμο Αθήνας και αλλού.

Συγκεκριμένα και εν μέσω εξέλιξης της πανδημίας «επιτρέπει» την πρόσληψη με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε 520 εργαζόμενους τρίωρης απασχόλησης! Ενώ ο δήμος Αθήνας σχεδιάζει να προσθέσει 80 κοντέινερ για την προσχολική αγωγή, ο ΥΠΕΣ Βορίδης προβλέπει πληρωμή 15 καθαριστριών λιγότερων, δηλαδή 240 για φέτος, αν προσληφθούν με πλήρες ωράριο!

Εκεί όμως που ο Βορίδης δίνει τα ρέστα του είναι στον απροκάλυπτο ρατσισμό, θυμίζοντας το σύνθημα που πρόβαλε στην αφίσα του ως αρχηγός του φασιστικού Εθνικού Μετώπου «κόκκινη κάρτα στους μετανάστες».

Είναι σαφές ότι απέρριψε την πρόταση για ψήφιση σχετικής τροπολογίας, όπως έγινε και πέρυσι, που θα επέτρεπε την πρόσληψη των μεταστριών/ών εργαζόμενων.

Τα συνδικάτα είναι ώρα να στηρίξουν τον αγώνα ενάντια στους ρατσιστικούς αποκλεισμούς και τις απολύσεις.

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας να απαιτήσει την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων σχολικών καθαριστριών χωρίς ρατσιστικούς αποκλεισμούς, με πλήρη μόνιμη και σταθερή εργασία με βάση τις ανάγκες για την προστασία της υγείας των μαθητών και  των εκπαιδευτικών.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημ. σύμβουλος με την Aνταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

• Το απόγευμα της 2/8 το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας υπερψήφισε πρόταση του Π. Κωνσταντίνου για πρόσληψη όλων των καθαριστριών.