Πολιτισμός
Κυριακή19 Σεπτέμβρη η εκδήλωση του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου στο Ζάππειο

Προχωράει το φετινό 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου της Αθήνας στο Ζάππειο, που θα διαρκέσει έως 19 Σεπτέμβρη. Το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο συμμετέχει με δικό του περίπτερο, στο Νο 53.

Την Κυριακή 19/9 στις 8μμ, το ΜΒ στα πλαίσια του επίσημου προγράμματος του Φεστιβάλ οργανώνει εκδήλωση-παρουσίαση της πρόσφατης έκδοσής του «Το 1821 και οι αστικές επαναστάσεις» στη Σκηνή 1 "Ρήγας Φεραίος". Θα μιλήσουν ο Πέτρος Πιζάνιας, ομότιμος καθηγητής Ιστορίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ο Τάσος Κωστόπουλος, δημοσιογράφος στην Εφημερίδα των Συντακτών, η Σταυρούλα Πανίδου, εκπαιδευτικός και ο Λέανδρος Μπόλαρης, ιστορικός.

Η προσέλευση στο Ζάππειο είναι μαζική και η ανταπόκριση στο περίπτερο του Μαρξιστικού βιβλιοπωλείου εντυπωσιακή. Στα δυο χρόνια που πέρασαν από το προηγούμενο Φεστιβάλ (πέρσι ακυρώθηκε λόγω του λοκντάουν) το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο έχει εκδώσει μια σειρά καινούργια βιβλία για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που άνοιξαν συζητήσεις μέσα στο κίνημα και την Αριστερά –από την Πανδημία και την Κλιματική Αλλαγή μέχρι την Καταδίκη της Χρυσής Αυγής, τα Ελληνοτουρκικά, τη Μέση Ανατολή, την επανάσταση του 1821. Όλα αυτά θα τα βρείτε στο περίπτερο 53 μαζί με πάνω από εκατό τίτλους με όλο τον πλούτο της μαρξιστικής σκέψης.