Εργατικό κίνημα
Διαμαρτυρία συμβασιούχων στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Σε διαμαρτυρία στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Αγρινίου προχώρησε την Τρίτη 8/2 η Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων στη Φύλαξη και την Καθαριότητα του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι παλεύουν ενάντια στην απόλυσή τους και την επιστροφή των εργολάβων.

Όπως μας είπαν, η παράδοση των υπηρεσιών του νοσοκομείου σε εργολάβους σημαίνει ετήσια οικονομική επιβάρυνση πολλών χιλιάδων ευρώ για το Δημόσιο. Επιπλέον σημαίνει μισθούς πείνας και εργασιακές συνθήκες γαλέρας για τους ίδιους με 400 ευρώ, χωρίς άδειες, δώρα, επιδόματα, με εξαντλητικά ωράρια, με τρομοκρατία και με μόνιμη την απειλή της απόλυσης.

Αυτή είναι η εμπειρία τους από τους εργολάβους στους οποίους έχουν δουλέψει στο παρελθόν, εικόνα που επιβεβαιώνεται και από πρόσφατο περιστατικό στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, όπως μας είπαν, ο εργολάβος που βρίσκεται ήδη στη σίτιση του νοσοκομείου, απέλυσε εργαζόμενη που δούλευε οκτώ χρόνια στο χώρο επειδή αναγκάστηκε να πάρει αναρρωτική άδεια (με χαρτί γιατρού). Η απόλυση έγινε, όπως προκλητικά δήλωσε ο εργολάβος, «προς παραδειγματισμό όλων των υπολοίπων».

Για όλα αυτά, οι εργαζόμενοι έχουν επίσημα καταθέσει στη Διοίκηση και κοινοποιήσει σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες φάκελο 50 σελίδων. Οι εργαζόμενοι αρνούνται να γυρίσουν στους εργολάβους, συνεχίζουν τον αγώνα και ετοιμάζονται να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση στις 16 Φλεβάρη στην Αθήνα.