Εκπαίδευση και νεολαία
Μέρες δράσης για την Παιδεία

10/2/22, απεργιακή συγκέντρωση για την Παιδεία στο Ηράκλειο Κρήτης. Φωτό: Θεοδώρα Καφίρα

Από το Ηράκλειο της Κρήτης και τη Ρόδο ξεκίνησαν την Πέμπτη 10/2, οι μέρες δράσης της ΑΔΕΔΥ για την Παιδεία. 

Η Θεοδώρα Καφίρα από τον τοπικό πυρήνα του ΣΕΚ στο Ηράκλειο μεταφέρει στην Εργατική Αλληλεγγύη: «Μαζικό ήταν το συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας ενάντια στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που διαλύει την δημόσια Παιδεία, με αιτήματα την ασφαλή λειτουργία των σχολείων με μικρότερα τμήματα, προσλήψεις εκπαιδευτικών και ενίσχυση του ΕΣΥ. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν με πανό ο ΣΕΠΕ, η ΕΛΜΕ, οι Φοιτητικοί 

Σύλλογοι Φυσικού, Βιολογικού, CSD και Ιατρικής καθώς και μαθητές/ριες. Τη συγκέντρωση χαιρέτησαν τα σωματεία του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζελείου και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης η οποία κατέληξε στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η οργή της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι εμφανής, ωστόσο η απάντηση ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της κυβέρνησης πρέπει να είναι απεργιακή, πανεκπαιδευτική, συνδεμένη με όλα τα κομμάτια των εργαζομένων που παλεύουν ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ».

Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ με βασική αιχμή τις διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος, συνεχίζεται στις 16/2 σε Πάτρα και Γιάννενα με πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας από τις 12 μέχρι τέλους του ωραρίου και συλλαλητήρια στη 1μμ στη Περιφερειακή Διεύθυνση ΠΕ και ΔΕ της αχαϊκής πρωτεύουσας και στην Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων.

Ακολουθούν αντίστοιχες κινητοποιήσεις στις: 23/2 Πελοπόννησος (απεργιακή συγκέντρωση στην Τρίπολη 1μμ), 23/2 Αν. Μακεδονία – Θράκη (Καβάλα και Κομοτηνή 1μμ), 2/3 Θεσσαλία (Καρδίτσα 1μμ), 2/3 Δυτ. Μακεδονία (Κοζάνη 1μμ), 2/3 Στερεά Ελλάδα (Λαμία 1μμ), 3/3 Θεσσαλονίκη, 9/3 Αθήνα.