Εκπαίδευση και νεολαία
Εκπαίδευση - Λεφτά, Όχι διώξεις

3/3, συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας ενάντια στις διώξεις. Φωτό: Δήμητρα Τάσσου

Απεργιακή κινητοποίηση για την ανάδειξη των ζητημάτων της Παιδείας οργανώνουν την Τετάρτη 9/3 στα Προπύλαια στη 1μμ οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ, ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12μ μέχρι τη λήξη του ωραρίου για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο για να συμμετέχουν στην πορεία. Είναι ο τελευταίος σταθμός μια σειράς πανεκπαιδευτικών κινητοποιήσεων που οργανώθηκαν σε πολλές πόλεις πανελλαδικά τις προηγούμενες βδομάδες.

Τα αιτήματά είναι η γενναία αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, μέτρα Υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία και μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στα χιλιάδες οργανικά κενά, αυξήσεις στους μισθούς και παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία –κατάργηση των δοτών «αιρετών» από τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται η μάχη ενάντια στην ενέργεια του υπουργείου Παιδείας να επιβάλλει κυρώσεις ονομαστικά σε 114 διευθυντές σχολείων που δεν ανάρτησαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΙΕΠ την Ετήσια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης στα πλαίσια της απεργίας-αποχής των συλλόγων τους. Με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τους απεργούς» έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας στις 3/3 και κατάθεση ενστάσεων των διωκόμενων απεργών. 

“Αποτελεί εκτροπή αυτή η εξέλιξη, που δεν θα περάσει! Το αναφαίρετο δικαίωμα για συμμετοχή των εργαζομένων σε νόμιμες απεργιακές κινητοποιήσεις, που έχουν κηρύξει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και δεν έχουν προσβληθεί, δεν θα αφήσουμε να γίνει ένα κουρελόχαρτο σκοτεινών εποχών και καθεστώτων σαν και αυτό που υπογράφει ο Κόπτσης (ΓΓ ΥΠΑΙΘ). Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε συνάδελφο, κάθε σχολική μονάδα, κάθε εκπαιδευτικό σωματείο που απειλείται”, τονίζει η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Αμαρουσίου που καλούσε στην κινητοποίηση.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί έξω από το ΣτΕ την Παρασκευή 11 Μάρτη στις 9πμ, ημέρα που εκδικάζεται η προσφυγή του Φοιτητικού Συλλόγου Παντείου ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία.