Αντιπολεμικό κίνημα
Όλοι στο Σύνταγμα την Πέμπτη 12/5 - Κλείστε τις βάσεις, Έξω από το ΝΑΤΟ

Αθήνα, Πρωτομαγιά. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Το καλύτερο δώρο του «ατλαντιστή» και «φιλοεπιχειρηματία» πρωθυπουργού προς την αμερικάνικη κυβέρνηση είναι η λεγόμενη «αμυντική» συμφωνία με τις ΗΠΑ που μπαίνει αυτή την Πέμπτη για συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής.

 Με την Συμφωνία επεκτείνεται για πέντε χρόνια η υπάρχουσα αλλά στην ουσία πρόκειται για επ’ αόριστον επέκτασή της. Δεν είναι μόνο ο χρονικός ορίζοντας που ευρύνεται αλλά και η έκταση των «διευκολύνσεων»: μεταξύ άλλων αναφέρονται ως βάσεις από τις οποίες θα επιχειρούν και όπου θα εκπαιδεύονται οι αμερικανικές δυνάμεις ο Βόλος, η Αλεξανδρούπολη, το Πεδίο Βολής Λιτοχώρου και η Σούδα. Η Αλεξανδρούπολη έχει ήδη μετατραπεί στη «Σούδα του Βορρά», ο κόμβος από τον οποίο μετακινούνται όπλα και εξοπλισμός στα πολεμικά μέτωπα της Ουκρανίας. 

Σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και δυνάμεις της Αριστεράς καλούν κινητοποίηση την Πέμπτη ενάντια στη ψήφιση της Συμφωνίας με προσυγκεντρώσεις που θα βαδίσουν στη Βουλή. Το ΣΕΚ καλεί να ενωθούμε όλοι στο Σύνταγμα στις 7μμ μπροστά στη Βουλή για να βροντοφωνάξουμε ‘Οχι στη Συμφωνία-Όχι στον Πόλεμο, 

Οσο παρατείνεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, τόσο περισσότερο η κυβέρνηση της ΝΔ βλέπει «ευκαιρίες» να βαθύνει την εμπλοκή της και να κλιμακώσει τον αντιδραστικό ανταγωνισμό με την Τουρκία. Είναι κυβέρνηση της φτώχειας, της ακρίβειας, του ρατσισμού και της πολεμοκαπηλείας.  Το εργατικό κίνημα έχει τη δύναμη και το καθήκον να την ανατρέψει τώρα.