Εργατικό κίνημα
Υπ. Οικονομικών: Κινητοποιήσεις υπαλλήλων 1/6 και 9/6

9/6, Kινητοποίηση στο Υπ. Οικονομικών. Φωτό: Δημήτρης Λιάπης

Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζουν, ανυποχώρητοι, οι υπάλληλοι που δεν λαμβάνουν την Προσωπική Διαφορά, διεκδικώντας πραγματικές αυξήσεις και μισθολογική εξομοίωση με τους παλαιότερους συναδέλφους τους. Τις τελευταίες εβδομάδες οι Ομοσπονδίες του Υπουργείου, υπό την πίεση του Συντονιστικού των νέων συναδέλφων, κάλεσαν δυο κινητοποιήσεις για το συγκεκριμένο αίτημα, στις 1/6 και 9/6, και προβλέπεται συνέχεια. 

Οι συγκεκριμένες δράσεις καλέστηκαν μετά την οριστική άρνηση της κυβέρνησης να αποδώσει την Προσωπική Διαφορά στο τελευταίο νομοσχέδιο Βορίδη για την νέα Αξιολόγηση στο Δημόσιο. Αντίθετα, στο ίδιο νομοσχέδιο καθιερώνεται για συγκεκριμένες υπηρεσίες “Κίνητρο Επίτευξης Στόχων”, που θα λαμβάνει ο υπάλληλος εφόσον επιτευχθούν συγκεκριμένοι, ποσοτικοί, στόχοι απόδοσης. Το στίγμα της Νέας Δημοκρατίας όσο αφορά τις μισθολογικές εξελίξεις στο δημόσιο είναι ξεκάθαρο: οι σίγουρες αποδοχές να παραμείνουν σε επίπεδο πείνας και η όποια σοβαρή αύξηση να είναι συνάρτηση της εντατικοποίησης των εργαζομένων.

Η επιμονή των “νέων” συναδέλφων για την Προσωπική Διαφορά δείχνει πως χρειάζεται να παλέψουν τα συνδικάτα σε όλο το Δημόσιο τα σχέδια της κυβέρνησης. Αξιοπρεπείς, σταθερές αυξήσεις για όλους, όχι μπόνους παραγωγικότητας. Που θα κερδηθούν με αγώνες και απεργίες, όχι με το “κυνήγι” στόχων και τον ανταγωνισμό μεταξύ μας.

Σύσκεψη για την οργάνωση της στάσης εργασίας για τη δική της Χρυσής Αυγής σε β’ βαθμό στις 15/6, πραγματοποίησε την Πέμπτη, 9/6, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων της ΓΔΗΛΕΔ. H Επιτροπή αποφάσισε να καλέσει την Τετάρτη 8πμ στο Μετρό Αμπελοκήπων και να ζητηθεί από τον Σύλλογο ΓΓΔΕ (τον πιο αντιπροσωπευτικό) να συμμετέχει με πανό στην συγκέντρωση (το οποίο τελικά επετεύχθη).

Νίκος Τουρνάς,
μέλος ΔΣ Συλλόγου Υπαλλήλων πρ. ΓΓΔΕ (ΑΑΔΕ