Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Κουτσοπόδι: Κάτω τα χέρια από τους εργάτες γης

Στιγμιότυπο από το βίντεο που τράβηξε ο εργάτης γης Α. Φιάζ από τη σε βάρος του επίθεση. Το αφεντικό απειλεί και ετοιμάζεται να ξαναχτυπήσει

Άλλη μια καταγγελία ρατσιστικής και εργοδοτικής βίας φέρνει στο φως η ΚΕΕΡΦΑ. Στις 22 Ιούλη, ο 38χρονος Αχμέντ Φιάζ, εργάτης γης, ξυλοκοπήθηκε από τον εργοδότη του. Σε βίντεο το θύμα κατέγραψε τη ρατσιστική συμπεριφορά του εργοδότη, τις βρισιές, τις απειλές και χτυπήματα. Ο εργάτης καταγγέλλει ότι δεν έχει λάβει 240 ευρώ δεδουλευμένα, ενώ επίσης δούλευε ανασφάλιστος. Ο Α. Φιάζ υπέβαλε μήνυση και ο ξυλοδαρμός του ήταν η απάντηση του επί 7 χρόνια εργοδότη του.

Η πρόσφατη κύρωση της συμφωνίας Ελλάδας Μπανγκλαντές στέλνει μήνυμα στους εργοδότες ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να νομιμοποιήσει τις συνθήκες Μανωλάδας και στρώνει τον δρόμο στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Επιπλέον, όπως αναφέρει και η ΚΕΕΡΦΑ στην ανακοίνωσή της: «Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι εργοδοτικές ρατσιστικές επιθέσεις. Ένοχη είναι η ίδια η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης που καταδιώκει μετανάστες και πρόσφυγες σε πόλεις και χωριά, με pushbacks και επιχειρήσεις σκούπα γεμίζοντας την Αμυγδαλέζα».