Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Δεν ξεχνάμε τον Σαχζάτ Λουκμάν

17/1, Πετράλωνα. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Πλημμύρισαν οι δρόμοι των Πετραλώνων από την μαζική παρουσία αντιφασιστών και αντιφασιστριών που διαδήλωσαν το απόγευμα της Τρίτης 17/1, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν από τους χρυσαυγίτες. 

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με χαιρετισμούς στην Πλατεία Μερκούρη και στη συνέχεια έγινε πορεία στη γειτονιά. Στο σημείο της δολοφονίας στην Τριών Ιεραρχών οι διαδηλωτές/ριες τήρησαν ενός λεπτού σιγή με υψωμένες τις γροθιές κι έβαλαν λουλούδια στο κιγκλίδωμα. 

Με τα πανό τους βάδισαν η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος "Η Ενότητα", σωματεία όπως η Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας, εργαζόμενοι του ΥΠΠΟ, το Ριζοσπαστικό Δίκτυο Κοινωνικών Λειτουργών, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά, φοιτητικοί σύλλογοι, η ΟΡΜΑ, η ΛΑΕ-Ανυπότακτη Αριστερά, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Από το μικρόφωνο της συγκέντρωσης μίλησαν οι δικηγόροι της οικογένειας Λουκμάν Τάκης Ζώτος και Κώστας Παπαδάκης, ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “Η Ενότητα” Τζαβέντ Ασλάμ, ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου, η Εύα Ηλιάδη εκπροσωπώντας την Ε' ΕΛΜΕ κι ο Θωμάς Κατσαρός από τους εργαζόμενους του Υπ. Πολιτισμού, η Νατάσα Μπραέσα από τον Σύλλογο Γονέων 3ης κοινότητας Δήμου Αθήνας, ο Αλέξανδρος Πραντούνας από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας – Πειραιά και την καμπάνια “Δεν είναι αθώοι – οι ναζί στη φυλακή”, ο Βασίλης Κουκαλάνι, σκηνοθέτης-ηθοποιός και μέλος της Ανατρεπτικής Συσπείρωσης Ηθοποιών, ο σκηνοθέτης και μέλος της Κίνησης Χειραφέτησης ΑμεΑ “Μηδενική Ανοχή” Αντώνης Ρέλλας, η Ναταλία Λαμπρινιάδη, μέλος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου Μαθηματικού ΕΚΠΑ και η Μαριλία Παπαδοπούλου, μέλος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου Μεταλλειολόγων ΕΜΠ.

H KΕΕΡΦΑ κάλεσε σε κοινή αντιφασιστική δράση ώστε να μην δοθεί σπιθαμή γης στους φασίστες στην προεκλογική περίοδο και σε κλιμάκωση με την μεγάλη κινητοποίηση στις 18 Μάρτη στην Ομόνοια 3μμ ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό.