Εργατικό κίνημα
Επισιτισμός-Τουρισμός: Η απεργία θέλει συνέχεια

25/2, Αθήνα, Απεργία στον Επισιτισμό-Τουρισμό. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Εκατοντάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι από την Αττική, την Κρήτη, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας, την Τετάρτη 25/2, ημέρα 24ωρης απεργίας στον κλάδο του επισιτισμού - τουρισμού για τη διεκδίκηση ΣΣΕ με αυξήσεις. Το αίτημα της επέκτασης του επιδόματος ανεργίας για τους εποχικά εργαζόμενους υπογράμμισαν οι απεργοί που ήρθαν κατά δεκάδες από την Κρήτη.

Προσυγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο Τιτάνια στην Πανεπιστημίου πραγματοποίησε νωρίτερα το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής.

Οι απεργοί απαίτησαν συνάντηση με την υπουργό Εργασίας Κεραμέως χωρίς να γίνει δεκτό το αίτημα και συνέχισαν με πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με μουσική διαμαρτυρία μπροστά από το φραγμό που είχαν στήσει τα ΜΑΤ και την υπόσχεση για απεργιακή κλιμάκωση την τουριστική περίοδο.

«Είχε προηγηθεί μαζική συνέλευση του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής την Τετάρτη 18/2 όπου συζητήθηκε το θέμα των συλλογικών συμβάσεων και των δύο απεργιών 25 και 28 Φλεβάρη» δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Νίκος Βούλτσος, μέλος του Αντικαπιταλιστικού Δικτύου Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό “Η Καμαριέρα”. «Έτσι οδηγηθήκαμε σε μια επιτυχημένη απεργία στις 25/2 με μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων/ισσών από όλη τη χώρα και τη μαζική συμμετοχή του κλάδου μας στην πανεργατική απεργία σεισμό της 28ης Φλεβάρη. Συνεχίζουμε. Ήδη έχουμε πάρει απόφαση συμμετοχής στις κινητοποιήσεις της 8ης Μάρτη για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών. Το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί απεργιακή κλιμάκωση ενάντια στην κυβέρνηση της φτώχειας, του πολέμου και του ρατσισμού, για συλλογική σύμβαση, αυξήσεις, μείωση του χρόνου εργασίας».