ΟΣΝΙΕ

Στην προσπάθεια της ακύρωσης στην πράξη της κατάπτυσης σύμβασης που υπόγραψαν τέσσερα μέλη της Ομοσπονδίας ΟΣΝΙΕ με το Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, προχωρούν τα κλαδικά σωματεία στην Ιδιωτική Υγεία. Η σύμβαση υπογράφτηκε χωρίς απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ή του ΔΣ της Ομοσπονδίας και σε αντιπαράθεση με την απόφαση του ΔΣ της ΟΣΝΙΕ σχετικά με το διεκδικητικό πλαίσιο για τη ΣΣΕ.

Η σύμβαση προβλέπει μείωση αποδοχών κατά 15%, και κατάργηση μίας σειράς επιδομάτων όπως, Νοσοκομειακό, γάμου, χειρουργείου, οθόνης κ.α, αυξηση του ωραρίου των εργαζομένων σε μικροβιολογικά και ακτινολογικά εργαστήρια, με επικίνδυνο αντικείμενο εργασίας, στις 8 ώρες, από 6 ώρες το χειμώνα και 5,5 το καλοκαίρι και αντίστοιχη κατάργηση ειδικών αδειων των εργαζομένων σε χειρουργεία, Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Μονάδες Τεχνητού Νεφρού. Προβλέπει επίσης διαφορετικό βασικό μισθό για τους νεοπροσλαμβάνομενους σε σχέση με τους ήδη εργαζόμενους, δίνοντας κίνητρο στους εργοδότες να αντικαταστήσουν σταδιακά το προσωπικό με νέους φθηνότερους εργαζόμενους.

“Η Συλλογική Σύμβαση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα δεν είναι παρά μια κακή αντιγραφή του δεύτερου μνημονίου”, αναφέρει ανακοίνωση της ΑΣΚΥ του σωματείου της Αθήνας. “Θεωρούμε αυτήν την κατάπτυστη σύμβαση παράνομη και άκυρη, καθώς εκείνοι που την υπέγραψαν από την πλευρά της ΟΣΝΙΕ δεν είχαν την εξουσιοδότηση  να το κάνουν. Καλούμε τις άλλες παρατάξεις και τα σωματεία μέλη της ΟΣΝΙΕ, να κινηθούμε με κάθε μέσο για να την ακυρώσουμε. Καλούμε κάθε σωματείο και ομοσπονδία να καταδικάσει αυτές τις μεθοδεύσεις και να παλέψουμε από κοινού ενάντια στα αντεργατικά μέτρα και την εργοδοτική τρομοκρατία, αλλά και ενάντια στους ξεπουλημένους συνδικαλιστές”.