Εργατικό κίνημα
Εκδήλωση του “Συντονισμού” στο Αγλαΐα Κυριακού

Την Δευτέρα 3/8 έγινε εκδήλωση οργανωμένη από το Συντονισμό και το Συντονιστικό των νοσοκομείων, στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού με 15 άτομα γεμάτα όρεξη, θυμό και απορίες για το τι έγινε και πως συνεχίζουμε.
 
Κεντρικό στην συζήτηση ήταν το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και  η αποτυχία της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ, η αντίσταση του εργατικού κινήματος που μας έφερε ως εδώ, αλλά και το πως θα σταματήσουμε το τρίτο μνημόνιο. Η συζήτηση άνοιξε σε πολλά ζητήματα δείγμα των αναζητήσεων του κόσμου, για την οικονομική κρίση και πώς έχει χειροτερέψει μετά και από το τι έγινε στο χρηματιστήριο της Σανγκάης και της Αθήνας. Την πολιτική κρίση και την, προς το παρόν, αδυναμία της άρχουσας τάξης για εφεδρείες μέσα από τα κόμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού κλπ. Την δυνατότητα να μην τους αφήσουμε να ανασυγκροτηθούν και να τσακίσουμε τη φασιστική αντιπολίτευση και μέσα από την ξεκινημένη δίκη της ΧΑ. Η εργατική αντιπολίτευση σε αυτήν την κυβέρνηση, το ενδεχόμενο εκλογών, ο ρόλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΕΚ και το εάν η αντικαπιταλιστική εναλλακτική είναι ρεαλιστική, η αντίσταση διεθνώς και πώς αυτά γειώνονται στον δικό μας χώρο.
 
Η βδομαδιάτικη συζήτηση με αυτόν τον κόσμο μας έφερε αυτήν την πλούσια κουβέντα με πρακτική κατάληξη: εμείς που ήμασταν εκεί να μπούμε μπροστά ώστε να οργανώσουμε συνέλευση στο νοσοκομείο από Σεπτέμβρη, για απεργιακή συνέχεια. 
 
Ζαννέτα Λυσικάτου, ειδικευόμενη γιατρός