Ιδέες
“Γωγώ, θα συνεχίσουμε αυτό που αρχίσαμε μαζί”

Τα ξημερώματα της Κυριακής 13/9 χάσαμε μια συντρόφισσα, μια φίλη, την Γωγώ Σoκαρά. Έφυγε χτυπημένη από την επάρατη νόσο, η οποία την κατέβαλε μέσα σε διάστημα λίγων μηνών και η απώλειά της έχει συγκλονίσει όλον τον κόσμο που βγήκε σε κίνηση τα τελευταία χρόνια στην γειτονιά μας και όχι μόνο.
 
Ενεργό μέλος της Τ.Ε ΑNTAΡΣΥΑ Αιγάλεω, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία του σχήματος «Ρήγμα στα δυτικά».
 
Οργανωτικό μέλος της επιτροπής κατοίκων για την διατήρηση του πράσινου στο "πατινάζ" (Μπαρουτάδικο), οργανώτρια της Λαϊκής συνέλευσης, μέλος της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους. Χωρίς να σταματά οτιδήποτε έκανε, ενημέρωνε τον κόσμο για τον αγώνα των κατοίκων στις Σκουριές, πάλευε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, συμμετείχε ενεργά σε κινήματα ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών ή σε κοψίματα ρεύματος σε φτωχές οικογένειες που δεν είχαν να πληρώσουν. Οργανωτική και αεικίνητη όπως ήταν, "σήκωνε" όλα τα θέματα που έπεφταν στην αντίληψή της. Βοηθούσε όποιον φτωχό Έλληνα ή μετανάστη που είχε ανάγκη, ενώ συγχρόνως ήταν οργανικό μέλος του αντιφασιστικού κινήματος.
 
Τόσα και άλλα τόσα και άλλα τόσα μπορούμε να πούμε για την Γωγώ, η οποία με την πληθωρική της παρουσία, την νεανικότητα της ψυχής της, τον αστείρευτα δημιουργικό αυτοσαρκασμό της, την εκκεντρικότητά της, μας έδειχνε πάντα ποια ήταν η ψύχη της παρέας, με εμάς τους υπόλοιπους να απολαμβάνουμε τις στιγμές μαζί της. Έτσι ήθελε να την θυμόμαστε και εμείς δεν θα της χαλάσουμε το χατίρι.
 
Η Γωγώ πάλευε να αλλάξει τον κόσμο. Πάντα με χαμόγελο και αισιοδοξία. Εμείς της υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε αυτό που αρχίσαμε μαζί γιατί όλα αυτά τα χρόνια παρέα της, όλες αυτές τις φορές που βρισκόμασταν και έδινε απλόχερα τον εαυτό της, μας έχει μείνει μέσα μας ένα κομμάτι της που θα το κουβαλάμε μαζί μας. Έτσι σε κάθε μεγάλη νίκη του κινήματος ένα κομμάτι του χαμόγελου μας θα ανήκει στην φίλη μας και συντρόφισσα.
 
Στην συντρόφισσα Γωγώ Σoκαρά, μια φίλη που έφυγε πολύ νωρίς.
Σύντροφοι-ισσες από τα Δυτικά