Νέα από τους χώρους
MIKEL: «Μυστική συνταγή» ... οι απολύσεις!

Σε εκδικητική απόλυση εργαζόμενης για την συνδικαλιστική της δράση προχώρησε το κατάστημα Mikel στην πλατεία Κάνιγγος. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής που οργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας την ημέρα της Γενικής Απεργίας: «Μετά την πρωτόγνωρη ανάπτυξη της αλυσίδας με τις “μυστικές συνταγές” και τα “σύμφωνα εμπιστευτικότητας” τα τελευταία χρόνια, ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί σε όλο του το μεγαλείο το αντεργατικό πρόσωπο της εργοδοσίας, οι πραγματικές της επιδιώξεις.
 
Το Συνδικάτο και τα ταξικά σωματεία σε κάθε πόλη που άνοιξε "Mikel" είχαμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό για τις εξελίξεις που περιμένουν τους εργαζόμενους στα καφέ της αλυσίδας. Άλλωστε δείγματα γραφής υπήρξαν όλο το τελευταίο διάστημα, όταν οι λαντζέρηδες απολύονταν και τη δουλειά τους έκαναν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ή όταν σε κάθε σχεδόν μαγαζί έμεναν όλο και πιο λίγοι συνάδελφοι. Πολλοί, αν δεν απολύονταν, παραιτούνταν μην αντέχοντας την εντατικοποίηση της δουλειάς, τα ατέλειωτα 9ωρα, 10ωρα και 12ωρα. 
 
Όσοι εργαζόμενοι σήκωναν κεφάλι, αντιμετώπιζαν την πίεση, την τρομοκρατία, συκοφαντικές επιθέσεις από εκπροσώπους της εργοδοσίας. Κι όταν πια οι ιδιοκτήτες κατάλαβαν ότι δεν ξεμπερδεύουν εύκολα από όσους πάλευαν οργανωμένα μέσα από το Συνδικάτο τους αυτές τις επιθέσεις, αποφάσισαν να απαλλαγούν με άδικες και παράνομες απολύσεις, λίγα μόνο εικοσιτετράωρα πριν από την πανελλαδική, πανεργατική απεργία της 3ης Δεκέμβρη».