Νέα από τους χώρους
Απεργία καθαριστριών σχολείων 9/12

24ωρη πανελλαδική απεργία για τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα των Δημοσίων Σχολείων καλεί η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων την Τετάρτη 9 Δεκέμβρη. 
 
Η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Για τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα των σχολείων των παιδιών μας, για μια ακόμα φορά, έχει φθάσει ο κόμπος στο χτένι, αφού και η σημερινή «αριστερή» Κυβέρνηση ακολουθεί τις απαράδεκτες και ανάλγητες πρακτικές των προκατόχων της, αφήνοντάς τους επί πέντε (5) μήνες απλήρωτους. 
 
Ενώ οι καθαρίστριες καθημερινά δίνουν αγώνα για να διατηρήσουν καθαρά και ασφαλή τα σχολεία των παιδιών μας, η Κυβέρνηση όχι μόνο αδιαφορεί, αλλά και εμπαίζει τους εργαζόμενους, αρνούμενη να καταβάλει ακόμα και αυτούς τους πενιχρούς μισθούς των 250-300 ευρώ. 
 
Οι εργαζόμενες, και ενώ πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, έχουν να πληρωθούν από τον περασμένο Ιούνιο! Kαι σήμερα βρίσκονται σε δραματική κατάσταση. Βρίσκονται  κυριολεκτικά σε κατάσταση εξαθλίωσης, καθώς οι περισσότερες εξ’ αυτών δεν μπορούν να καλύψουν καν τις στοιχειώδες ανάγκες βιοπορισμού τους, ενώ η Κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά και για τους εργαζόμενους και για τα σχολεία. 
 
Η μεγάλη πλειοψηφία των καθαριστριών απασχολούνται σήμερα με συμβάσεις έργου και με μια χαμηλότατη αμοιβή που δεν ξεπερνά τα 300 ευρώ, η οποία καλύπτει μικρό μόνο μέρος της παρεχόμενης δουλειάς τους. Ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (όπως και οι εργαζόμενες με αορίστου χρόνου σχέση εργασίας), το κράτος μέχρι τώρα τις θεωρεί εργολάβους καθαρισμού κατ’ αποκοπή, χωρίς δικαιώματα. Κι όμως, παρά τα παραπάνω, η Κυβέρνηση εφέτος αποφάσισε να προχωρήσει σε μείωση της ήδη πενιχρής αμοιβής τους κατά 10%...».