Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Τα σχολεία ετοιμάζονται για τις 19 Μάρτη

Και στα σχολεία μαθητές και καθηγητές οργανώνουν δράσεις μπροστά στη διεθνή μέρα δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού προετοιμάζοντας τη μαζική συμμετοχή της εκπαίδευσης στα συλλαλητήρια στην Ομόνοια και σε όλες τις πόλεις στις 19 Μάρτη.
Με τα πανό τους ετοιμάζονται να κατέβουν σχολεία από τον Άλιμο, την Καλλιθέα, τους Αμπελόκηπους, του Ζωγράφου, το Ίλιον, το Περιστέρι, τα Άνω Λιόσια, τη Φιλαδέλφεια, την Αγία Παρασκευή, τα Βριλήσσια και αλλού.
 
 Ομάδες εκπαιδευτικών κυκλοφορούν διακήρυξη στην οποία καλούν να ανοίξουν τα σχολεία τις πόρτες τους στα παιδιά προσφύγων και μεταναστών, ενώ οι μαθητές Anticapitalista με δική τους προκήρυξη και εφημεριδάκι καλούν στις διαδηλώσεις. 
 
“Στα πλαίσια της διαδήλωσης στις 19 Μάρτη, στο σχολείο μου έχει δημιουργηθεί ομάδα 40 μαθητών και καθηγητών”, μας μεταφέρει η Τζένη Μισαηλίδη από το 1ο ΓΕΛ Καλλιθέας. “Οργανώνουμε εκδήλωση στο σχολείο την προηγούμενη μέρα, ενώ οι προτάσεις και οι ιδέες πέφτουν βροχή. Ετοιμάζουμε να φτιάξουμε έναν μόνιμο θεματικό πίνακα ανακοινώσεων στον οποίο θα μπαίνουν άρθρα και φωτογραφίες από τους πρόσφυγες και τα κινήματα αλληλεγγύης. 
 
Oργανωμένα
Πριν δυο μήνες περίπου μαζέψαμε τρόφιμα και τώρα ετοιμαζόμαστε να το ξανακάνουμε πολύ πιο οργανωμένα. 
Για την εκδήλωση έχουμε φτιάξει “ομάδες εργασίας” όπου όλοι μας έχουμε αναλάβει και από κάτι. Θα προβάλλουμε βίντεο και θα έχουμε έκθεση βιβλίου. Θα γράψουμε συνθήματα και θα φτιάξουμε το πανό μας για τη διαδήλωση. Βασικός μας στόχος είναι να γίνει συλλογική συζήτηση εκείνη τη μέρα.
 
Κάποιοι μαθητές από την ομάδα συμμετείχαμε και στις εξορμήσεις της τοπικής ΚΕΕΡΦΑ στον ΗΣΑΠ για να συνδεθούμε με τον κόσμο της γειτονιάς. Ο πιο σπουδαίος στόχος είναι ότι με αυτή μας την κινητοποίηση θέλουμε να αφήσουμε κληρονομιά στο σχολείο μας για τη συνέχεια. Γιατί η μάχη για να ανοίξουν τα σύνορα και να σταματήσει ο πόλεμος, για να έχουν αξιοπρέπεια και πλήρη δικαιώματα όλοι οι άνθρωποι, είναι μεγάλη και θα χρειαστούμε όλοι μας σε αυτήν. Ραντεβού στις 19 Μάρτη!”