Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Ξάνθη: Δεν πέρασε η φασιστική πρόκληση

Kάτω από γενική κατακραυγή ματαιώθηκε με εντολή του ΥΠΠΕΘ, η «εκπαιδευτική επίσκεψη» του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης στο Ευρωκοινοβούλιο- κατόπιν πρόσκλησης και χρηματοδότησης από τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Ε.Συναδινό! Είχαν προηγηθεί καταγγελίες εκ  μέρους της ΕΛΜΕ Ξάνθης και της ΚΕΕΡΦΑ.
 
«Η ΕΛΜΕ Ξάνθης καταδικάζει, απερίφραστα, την απόδοχή αυτής της πρόσκλησης και διερωτάται αν ενημερώθηκαν οι μαθητές/τριές και οι γονείς τους γι αυτήν την εξέλιξη. Κρίνουμε το λιγότερο ανεύθυνη και επιπόλαιη τη συναίνεση εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων, εφόσον γνώριζαν,   να αποδεχτεί το σχολείο την πρόσκληση του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής υπογράφοντας το πρακτικό μετακίνησης. Ενέργεια η οποία μπορεί να θεωρηθεί ως νομιμοποίηση ενός κόμματος - εγκληματικής οργάνωσης και αφήνει το  ενδεχόμενο  κομματικής και επικοινωνιακής εκμετάλλευσης. Ιδιαίτερα μετά τις ρατσιστικές δηλώσεις του εν λόγω ευρωβουλευτή μας αφήνει έκθετους απέναντι στους/στις μαθητές/τριές μας ειδικά της μειονότητας. Η εκπαιδευτική κοινότητα, υπερασπιζόμενη το δημοκρατικό ήθος, έχει συστρατευτεί ενάντια στο φασισμό και ρατσισμό της Χ.Α. και έχει καταγγείλει την προσπάθειά της να  διεισδύσει  στα σχολεία μας.
 
Αναλογιζόμενοι τα στενά χρονικά περιθώρια και λαμβάνοντας υπόψη τη δριμεία αντίδραση των γονέων που δεν γνώριζαν από ποιον έγινε η πρόσκληση παρά μόνο όταν έλαβαν το πρόγραμμα της εκδρομής, ζητούμε ως ΕΛΜΕ, τη ματαίωσή της».
 
Kήρυγμα μίσους
Η Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. Ξάνθης στη ανακοίνωσή της τόνισε τα εξής: «Ο φασίστας αυτός, ήταν ο πρώτος στα χρονικά ευρωβουλευτής που αποβλήθηκε από τη συνεδρίαση της ολομέλειας γιατί χρησιμοποίησε το βήμα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για να απευθύνει κήρυγμα μίσους ενάντια στον τουρκικό λαό…Στριμωγμένοι από το συγκλονιστικό κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, οι υπόδικοι ναζί εγκληματίες επιχείρησαν έτσι με ύπουλο τρόπο να «τρυπώσουν» στα σχολεία, και μάλιστα στην περιοχή μας, όπου το αντιφασιστικό κίνημα, με καθοριστική τη συμβολή της μειονότητας, τους έχει κυριολεκτικά εξαφανίσει! Δεν θα περάσουν! Ούτε στα σχολεία ούτε πουθενά»!
 
«Μέσα στην επόμενη βδομάδα θα κάνουμε παρέμβαση στο 1ο ΓΕΛ, όπως αποφασίσαμε μαζί με μαθητές και καθηγητές. Επίσης θα ορίσουμε άμεσα την ημερομηνία της ανοιχτής εκδήλωσης ενάντια στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, ενώ θα συμμετέχουμε και  στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 31 Μάρτη, 7μμ στην Κεντρική πλατεία και στην απεργία της 7/4» δήλωσε στην ΕΑ ο Παντελής Αποστολίδης από την ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης».