Εργατικό κίνημα
Εργαζόμενοι Υπ. Οικονομίας (τέως ΥΠΑΝ): Όχι στις περικοπές

Κινητοποίηση ενάντια στο νέο οργανισμό του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης (τ. ΥΠΑΝ) που επιβάλει περικοπές και συρρίκνωση δομών μέσω της συγχώνευσης τμημάτων στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας αποφάσισε το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Γεν. Γρ. Βιομηχανίας και Ενέργειας. Σαν πρώτο βήμα καλεί σε δίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση-παράσταση διαμαρτυρίας στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου στην οδό Νίκης στην πλατεία Συντάγματος, την Τετάρτη 13/9, στις 9.30πμ. Την προηγούμενη μέρα, Τρίτη 12/9, οι εργαζόμενοι στη ΓΓΒ (πλ. Κάνιγγος) θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση με κεντρικά θέματα τις περικοπές του νέου οργανισμού και την καλύτερη οργάνωση της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση, μετά και την απεργοσπαστική τροπολογία της Γεροβασίλη που κατατέθηκε στη βουλή. 

Στην ίδια συνεδρίαση το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει στη γενική συνέλευση τη συνέχιση της απεργίας-αποχής στην αξιολόγηση και να καλέσει την ΑΔΕΔΥ, στη σύσκεψη των Ομοσπονδιών την Τετάρτη 13/9, να κλιμακώσει άμεσα με κινητοποιήσεις και δικαστικές προσφυγές (όσον αφορά την απεργοσπαστική τροπολογία) την πάλη ενάντια στην αξιολόγηση.

Επίσης, αποφάσισε τη συμμετοχή του Συλλόγου στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια στις 16/9 για να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής (το κτίριο της Γεν. Γρ. Ενέργειας βρίσκεται σχεδόν δίπλα στα γραφεία των ναζί στη Μεσογείων) και στις 18/9 στο Κερατσίνι.

Κώστας Πίττας 
γραμ. Ομοσπονδίας τ. ΥΠΑΝ