Εργατικό κίνημα
Ακρόπολη: απεργία Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης

Ούτε το καλοκαίρι δεν σταματούν οι απεργίες κόντρα στην κυβέρνηση Καραμανλή. Τετραήμερη απεργία από τις 21 Ιούλη εώς και τις 24 Ιούλη έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης με αποτέλεσμα να μείνει κλειστή η Ακρόπολη καθώς και μία σειρά αρχαιολογικοί χώροι. Το ίδιο έγινε και το το περασμένο Σαββατοκύριακο όπου οι φύλακες είχαν προκηρύξει 48ωρη απεργία, η οποία είχε τεράστια επιτυχία. Από τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Ακρόπολη υπήρχε απργιακή συγκέντρωση μόνιμων και συμβασιούχων για να περιφρουρηθεί η απεργία. 

Ο Βουλγαράκης σε συνεργασία με τη ΔΑΚΕ προσπάθησαν ανοιχτά να σπάσουν την απεργία. Σύμφωνα με καταγγελίες η ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ. κυκλοφόρησε εσωτερικό έγγραφο με το οποίο δίνονταν η εντολή στους προϊστάμενους να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για το σπάσιμο της απεργίας πχ μεταφορά απεργοσπαστών από άλλους αρχαιολογικούς χώρους στην Ακρόπολη».  

Τα κύρια αιτήματα της απεργίας είναι η αύξηση της αποζημίωσης που παίρνουν οι φύλακες όταν εργάζονται το σαββατοκύριακο, αντί για υπερωρίες ώστε να φτάσει στο ποσό του ημερομίσθιου καθώς, η αυξηση του επιδόματος των νυχτοφυλάκων και η μετατροπή σε αορίστου χρόνου όλων των συμβασιούχων.