Εργατικό κίνημα
Εξορμήσεις για την απεργία 14Ν

Καθημερινές ήταν οι εξορμήσεις του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια και της Εργατικής Αλληλεγγύης, για την οργάνωση της απεργίας στις 14 Νοέμβρη και όχι μόνο:

“Την Τετάρτη 7/11, μαζί με συντρόφους από την Εργατική Αλληλεγγύη κάναμε παρέμβαση στη συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής” μεταφέρει η Ελεάννα. “Η συνέλευση ήταν εκλογοαπολογιστική και ήταν πολύ μαζική – πάνω από 1000 άτομα. Η τοποθέτηση συντρόφου που εργάζεται στην Περιφέρεια Αττικής, σχετικά με τις απεργίες στις 14 και 28 Νοέμβρη καθόρισε τη συζήτηση της συνέλευσης, αναγκάζοντας και την ηγεσία του Συλλόγου στο κλείσιμο της συνέλευσης να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην απεργία. Τα βασικά αιτήματα που αναδείχθηκαν στη συνέλευση και τις συζητήσεις με τους εργαζόμενους ήταν η ανάγκη για προσλήψεις και το ζήτημα των συμβασιούχων – η μονιμοποίηση κι όχι η απόλυσή τους.  Η ανταπόκριση στην κουβέντα που ανοίγαμε τόσο για τις απεργίες όσο και για το αντιφασιστικό ζήτημα, ήταν πολύ καλή κι αυτό φαίνεται κι από το γεγονός ότι 8 εργαζόμενοι αγόρασαν το τελευταίο φύλλο της Εργατικής Αλληλεγγύης κι άλλοι 3 το νέο τεύχος του περιοδικού Σοσιαλισμός από τα Κάτω”. 

Για την εξόρμηση που πραγματοποιήθηε στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης μίλησε στην Ε.Α ο Θοδωρής: “Ο,τι και να λέει το Υπουργείο Υγείας, οι ελλείψεις και η υποχρηματοδότηση συνεχίζονται κι αυτό έχει πραγματικές συνέπειες σε εργαζόμενους και ασθενείς. Παρεμβαίνουμε καιρό στο συγκεκριμένο χώρο εργαζομένων και το κλίμα ήταν πιο αγωνιστικό από άλλες φορές, γεγονός που φαίνεται τόσο από τις συζητήσεις, όσο κι από τα φύλλα της Εργατικής Αλληλεγγύης και του περιοδικού Σοσιαλισμός από τα Κάτω που δόθηκαν. Αρκετοί δήλωναν τη διάθεσή τους να παλέψουν και να κατέβουν στην απεργία. Κι αυτό παρά την ουσιαστική πίεση που δέχονται εξ' αιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό, τόσων που σε ορισμένα τμήματα με δυσκολία φτιάχνεται προσωπικό ασφαλείας”.